EU entraria al Parlament i als consells de Mallorca i Menorca

 

Amb les pròpies dades de l’enquesta o amb la necessitat de mínims augments de vots, es podrien atribuir a EU 4 escons (1 més per Mallorca i 1 per Eivissa) .

 

L’enquesta que publica Última Hora preveu un gran desgast del PP després de poc més d’any i mig de govern. Segons els seus resultats, perdria 7 diputats i la majoria absoluta que té actualment al Parlament. També perdria representants a tots els consells insulars, quedant per davall de la majoria absoluta a Mallorca.

Esquerra Unida entraria al Parlament amb 2 diputats i als consells insulars de Mallorca i Menorca. També entrarien al Parlament amb el mateix nombre de diputats el PI de Font i Melià, així com UPyD. El PSOE mantindria la seva representació i el PSM l’augmentaria en 1 diputat. En conjunt, dibuixa una configuració del Parlament molt més plural.

 

Una primera valoració d’aquesta enquesta indica una tendència extremadament ràpida de davallada de les expectatives electorals del PP i la incapacitat del PSOE d’aprofitar-se d’aquesta davallada. En això coincideix amb totes les enquestes estatals que reflecteixen que les retallades i l’augment de l’atur tenen un cost electoral molt important per al PP, al mateix temps que una manca de credibilitat del PSOE que li impedeix aprofitar-se del descrèdit del PP.

 

Des d’Esquerra Unida valoram molt positivament els resultats de l’enquesta, que constata l’augment en intenció de vot a la nostra formació a les Illes, com succeeix a la resta de l’Estat. 

 

Aquesta enquesta reforça els estudis electorals que EU maneja sobre el seu retorn amb força .Rara vegada en assolir més del 5 % no es compta amb 2 diputats i 2 consellers per la circumscripció de Mallorca i és difícil imaginar que a Eivissa, on s’assigna a “ altres” un 16%  no s’assoleixi representació per a la llista en què estigui integrada EU, sobretot si tenim en compte el magnífic resultat obtingut a les eleccions generals del 20N. Amb les pròpies dades de l’enquesta o amb la necessitat de mínims augments de vots, es podrien atribuir a EU 4 escons (1 més per Mallorca i 1 per Eivissa) .


Sens dubte la ciutadania valora positivament la nostra tasca d’oposició, la nostra capacitat de proposta i la implicació en totes les lluites socials i el nostre projecte d’Estat, amb una proposta de govern d’alternativa econòmica social i cultural clarament d’esquerres.


Aquesta enquesta obri l’esperança a les classes treballadores, autònoms, estudiants, pensionistes… a aquella gent que  està patint les retallades i la salvatge depredació de drets socials i econòmics que està duent a terme el PP en nom de la crisi. Avui podem dir que les mobilitzacions serveixen, la contestació social serveix, per anar augmentant la consciència i la necessitat de desallotjar el PP de les institucions.


Els resultats de l’enquesta encoratgen la militància d’EU a augmentar el treball i la lluita. Estam animats per l’enfortiment de la nostra organització, que veu amb il·lusió, la gent que dia rere dia, a molts de municipis de les Illes, s’acosta per reforçar el nostre projecte. Hem d’aconseguir que la penalització del PP per les seves polítiques antisocials sigui encara molt més forta i hem de treballar per a una majoria d’esquerres a la nostra Comunitat. Una majoria que s’hauria de sustentar en un ascens clar de la nostra formació, amb un missatge d’esquerres conseqüent, sense les febleses o manca de concreció d’altres partits.

Share This