La seguretat i la comoditat de les 150.000 persones que surten al carrer a veure la Colcada s’ha imposat sobre el sectarisme partidista que va caracteritzar el PP en anys anteriors.
reyes-magos-palma-1Si l’any 2012 hi havia dubtes sobre si el manteniment del recorregut de la Colcada obeia a la convicció política o a la dificultat d’improvisdar un canvi (no oblidem que la Colcada es comença a preparar el mes de juny de l’any anterior), la confirmació del recorregut l’any 2013 és una prova evident que el PP ha donat – feliçment – un gir de 180º i que accepta els arguments dictats pel sentit comú i el dictamen que, en diverses ocasions va emetre la Comissió de Festes Populars integrada per una vintena d’entitats i avui malauradament disolta pel PP
En aquest sentit, no s’ha d’oblidr aque, l’any 2008, el PP no només es va oposar al recorregut de la Colcada que ara manté sinó que, arrel d’aquesta qüestió, va demanar el cessament del regidor d’EU Eberhard Grosske, va dur una proposta de reprovació al plenari i va afirmar el regidor d’EU i portaveu del Bloc no estava ” legitimitat” per formar part del govern de Palma.
Des d’aquest punt de vista, és encara més meritori que el PP hagi decidit entrar en contradicció frontal amb sí mateix quan estava a l’oposició( i també amb la seva posioció quan estava en el govern durant l’època Fageda) i que li hagi pesat més el sentit comú que el “sostener y no enmendar” posicions que no obeien a d’altra cosa que al hooliganisme opositor que va practicar durant el periode 2007/2011.
En tot cas, allò més important és que les 150.000 persones que solen sortir a veure la Colcada ho podran fer amb més comoditat, circulant per carrers més amples, amb més lloc per observar la Colcada, amb la possibilitat de veure carrosses més grosses  i també amb més seguretat en la mesura que s’eviten carrers tan estrets com el Sant Miquel on era impossible establir un espai se seguretat entre carrosses i infants
Share This