Les investigacions de la policia, els fiscals i el jutge Castro estan posant al descobert una gran trama de corrupció política i de finançament irregular del PP. En l’anomenat cas Over Màrqueting, que ja ha provocat la dimissió del Delegat del Govern a Balears, del Director Insular a Menorca i del president del Parlament balear, s’estan descobrint ramificacions que afecten a altres comunitats autònomes i molt especialment al País Valencià.

El grup parlamentari d’Esquerra Unida del País Valencià encapçala la tasca d’aclarir les irregularitats comeses per part de la Generalitat Valenciana amb les contractacions amb Over Màrqueting. El diputat d’aquest grup, Ignasi Blanco, ha fet una investigació exhaustiva de la trama tot i els entrebancs posats pel Parlament i el govern valencià. Fruit d’aquesta investigació és la documentació aportada per Blanco a la causa que s’investiga a Mallorca.

El pròxim 15 de gener el diputat Blanco ampliarà la denuncia al jutjat de Palma davant el jutge Castro.

Esquerra Unida de les Illes Balears està en contacte permanent amb EUPV i amb Ignasi Blanco amb l’objectiu de compartir informació i coordinar accions que puguin portar a una col·laboració efectiva amb la justícia que serveixi per ajudar a l’esclariment total dels fets, de tal manera que les pràctiques corruptes de governants de les dues comunitats no quedin impunes.

Per tal de millorar aquesta coordinació, la direcció d’EUIB aprofitarà la cita judicial d’Ignasi Blanco del dia 15 a Palma per a mantenir una reunió de treball en la que es posi en comú tota la informació disponible i per a millorar la coordinació de cara a noves accions. La Comissió de seguiment dels casos de corrupció entre EUIB i EUPV seguirà amb especial atenció els casos Over Màrqueting i Noos.

Share This