logojoveseuib

internet-icona http://joves-eu.blogspot.com.es/ 

 

 

icona-facebook

 http://www.facebook.com/JovesdEsqueraUnidadelesIllesBalears

 

Actualment vivim a una societat on ens trobam a cada pas amb alguna cosa que ens desagrada, situacions com les guerres, la fam, el medi ambient… i d’altres que passen més a prop de nosaltres, com la falta d’habitatge públic i accessible per als joves, la precarietat del treball, la deficiència del sistema educatiu, les mancances de llocs d’oci i esbarjo alternatius…
 
Enfront a tots aquests problemes, la societat en general, i els joves en particular reaccionen de maneres molt diverses. Alguns decideixen formar part íntegra d’aquesta societat i actuen d’una forma conformista amb el món que els hi ha tocat viure, d’altres són conscients de les problemàtiques que els hi afecten individual i globalment, però la seva única resposta és aquesta, la de la consciència i la queixa, però no la de l’acció i la de l’intent per canviar les coses.
 
El col·lectiu dels Joves d’Esquerra Unida, a més d’esser conscients dels problemes d’aquesta societat, volem canviar les coses. I per això, ens organitzem. Perquè creiem que és des de la coordinació, el debat, el consens i el diàleg continuat, l’única manera de fer que la societat avanci cap un vertader model democràtic, on s’escurci la distància que avui dia trobam entre la societat i la política; que tal vegada s’ha nodrit de l’apatia que es sol tenir enfront al sistema polític actual, un sistema suposadament democràtic que deixa de banda gran part de les principals necessitats i drets dels ciutadans, i especialment dels joves. És a partir d’aquí, des d’aquest reclam de drets, on els Joves d’Esquerra Unida volem fer front a tots aquests problemes que de mica en mica envaeixen les nostres vides.
 
Els Joves d’Esquerra Unida treballam per agrupar als i a les joves de les nostres Illes que lluiten per una societat regida pels principis d’Igualtat, Llibertat i Justícia Social, que treballen dia a dia en el seu barri, centre d’estudi i/o centre de treball per a l’Emancipació dels i de les joves i del conjunt de la societat, fins a aconseguir la Transformació Social.
 
Els joves, hem de començar a plantejar-nos impulsar un canvi de mentalitat social, i a poc a poc anar acostant a la realitat la nostra certesa de que és possible i necessari un altre sistema econòmic just, amb un repartiment de la riquesa equitatiu, una democràcia real i per tant, participativa. Que aquesta democràcia sigui el vertader reflexa dels drets de tots els ciutadans. En definitiva, els joves hem de ser capaços de veure més enllà, de creure en aquesta certesa de que un altre món és possible.
 
Els Joves d’Esquerra Unida lluitam per…
 
Treball: pels drets i l’estabilitat laboral.

Educació: per una educació pública, laica i democràtica.

- Habitatge: per al dret universal a un habitatge digne.

- Ecologia: per un model econòmic i territorial sostenible.
Llengua i autodeterminació: per la defensa de la nostra llengua i el dret dels pobles a decidir el seu futur, en un marc Federal, Laic i Republicà.

Participació: per l’enfortiment del moviment associatiu juvenil com a garantia de democràcia i lliurepensament.

Solidaritat i pacifisme: per una globalització dels drets socials.
Share This