Ens plantejam denunciar aquest fet davant la fiscalia

TargetaSanitaria-300x189El Govern va anunciar la creació d’una targeta sanitària “intel·ligent” i va establir l’obligació de tots els usuaris del servei públic de salut de “comprar” la nova targeta, amb un cost de 10 euros. Amb aquesta mesura ja ha ingressat fraudulentament més de 2 milions i mig d’euros. Aquest fet insòlit és completament il·legal, ja que la Comunitat Autònoma no té capacitat legal per a introduir taxes per a accedir al sistema sanitari. També suposa un greuge comparatiu amb els usuaris de la resta de l’Estat que disposen gratuïtament de la targeta sanitària. L’accés al sistema públic de salut és i ha de seguir sent gratuït, no és acceptable que s’estableixin barreres econòmiques ni que l’absència d’un tràmit administratiu pugui servir per a negar l’assistència sanitària.

Per si tot això no fos prou, la famosa “targeta intel·ligent” ni existeix ni se l’espera, els usuaris han de pagar els 10 euros per una targeta “provisional” que és exactament igual que l’antiga. Al fet d’establir un gravamen il·legal per accedir al servei de salut s’ha d’afegir el fet de que la taxa que es cobra no es correspon amb la targeta que es subministra. Així mateix el cost de fabricació és infinitament inferior al que es cobra, la qual cosa és una nova il·legalitat.

 
Per tot això, Esquerra Unida considera que la Conselleria de Salut no només discrimina els ciutadans de Balears sinó que els estafa i els roba uns diners que exigeix per un servei que no presta. EU lamenta que la institució del Defensor del Poble no hagi intervingut i hagi plantejat un recurs d’inconstitucionalitat contra una mesura que atempta contra la igualtat e tots els espanyol d’accedir al servei nacional de salut.

Esquerra Unida exigeix la retirada de la taxa que s’està cobrant de manera fraudulenta als usuaris del servei de salut i la devolució de les quantitats ingressades de manera il·legal. Al mateix temps, exigim que si algun dia s’arriba a subministrar la nova targeta “intel·ligent”, es faci d’una manera gratuïta.

Si no hi ha una rectificació del Govern i es continua aplicant la taxa il·legal i discriminatòria, EU denunciarà aquesta estafa davant la fiscalia.
Share This