Foto Cos de Sant LluísEn relació a la noticia apareguda a la premsa insular en la que l’equip de govern de l’ajuntament de Sant Lluís anuncia que el Consistori comença a aplicar el pla de mobilitat amb la dotació d’una nova fisonomia al tram des Cós de davant el nou teatre que s’està construint i que de cara al pròxim exercici es crearan dues “minirotondes” a l’Avinguda de sa Pau, el grup municipal d’EM-EU fa públiques les següents consideracions:

 

  1- En matèria de mobilitat, l’equip de govern de Sant Lluís intenta “vendre fum” als ciutadans exhibint cada cert temps les excel·lències d’un pla de mobilitat per, acte seguit, anunciar que de totes les propostes més importants d’aquest pla no pensen fer res. Com a molt, “no descarten que dins d’aquest mandat se faci alguna prova”, diu textualment la noticia.

 

  2- És fals que la dotació d’una nova fisonomia al tram des Cós de davant el nou teatre sigui començar a aplicar el pla de mobilitat ja que el projecta del teatre es va redactar fa deu anys i es va començar a executar en fa prop de dos, molt abans de l’elaboració del pla.

 

  3- En quan a les dues “mini rotondes” que el batlle anuncia que es crearan durant el pròxim exercici a l’Avinguda de sa Pau creiem que, independentment de que puguin millorar o no la circulació de vehicles per aquesta via, no són, en absolut, prioritàries.  Hem de mirar tot el casc urbà amb una visió global i està clar que els carrers antics del mateix tenen mancances molt més importants, especialment per als vianants. L’Avinguda de sa Pau no té cap problema. L’únic que té és que durant els mesos centrals de l’estiu suporta  una intensitat important de transit, i això seguirà sent així, es facin “mini rotondes” o no, Se confirma que l’equip de govern fa servir les actuacions a l’Avinguda per desviar l’atenció davant la demanda ciutadana de que es Cós sigui peatonal i de que es duguin a terme les actuacions que tot el nucli antic necessita.


  4- També se confirma la falta de voluntat del PP de dur a terme mesures que afavoreixin la mobilitat dels vianants. Ni tan sols trauran els cotxes dels carrers que no compleixen la normativa d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, que és d’obligat compliment.

 

  5- Segons la noticia que ara comentam, també se confirma que no tenen intenció de dur a terme mesures contemplades al pla de mobilitat com són el doble accés a es Cós, deixant el tram central de davant l’Ajuntament i l’església només per a vianants per evitar el transit de pas per dins el poble; la supressió de l’aparcament a tota una banda del carrer; la peatonalització del tram de l’escola del carrer D’Allemand i el tram del carrer Pere Tudurí més pròxim a l’escola, un dels carrers més transitats per vianants i amb voreres que només fan 40 centímetres d’amplària.

 

  6- Des del grup municipal d’EM-EU ens demanam com espera l’equip de govern del PP de Sant Lluís que els ciutadans es creguin la seva intenció d’aplicar les mesures recomanades pel pla de mobilitat quan el primer que van fer just van entrar a governar va ser tornar enrere tot el poc que s’havia fet en mobilitat durant el darrers anys i acabar d’omplir el poble de cotxes. Van justificar aquestes decisions dient que primer volien tenir l’estudi de mobilitat i ara que el tenen anuncien que només faran rotondes. Tota una presa de pèl.

 

Miquel Melià

Portaveu del grup municipal d’EM-EU de Sant Lluís

Sant Lluís, 13 de gener de 2013

Share This