130610868528310-3colhdnHan començat ja els primers actes que l’Ajuntament de Maó, governat per la immensa majoria absoluta del PP, organitzats en el marc de la Diada del Poble de Menorca i, un cop més, ha volgut demostrar la seva filosofia de què han de ser les festes. Parafernàlia, desfilades de polítics i menjatorum gratis per a la població.

Anem per parts. No deixa de ser simptomàtic que l’Ajuntament decideixi treure’s de la màniga un acte institucional d’ofrena a Alfons III (distint del que es feia antigament), amb desfilada d’autoritats civils i militars inclosa. Tampoc no sabem si és amb la intenció de voler competir amb Ciutadella en aquests tipus d’actes o per fer bombo dels regidors populars. Guàrdies amb vestimenta de gala, banda de música i gegants, per si faltava alguna cosa. I que té de dolent voler organitzar aquests actes aparentment agradables? Com a mínim la hipocresia de creure, quan els convé, en la nostra identitat com a poble, amb una cultura i uns costums propis. És clar, de la nostra llengua no en podem parlar, i manco ara que acaben d’apuntar-se el tant de ser el primer ajuntament d’Espanya que revoca en democràcia la normalització del nom de la seva ciutat. I és que encara no s’han adonat dels motius que tenen Donosti o Gasteiz per tenir el topònim bilingüe…

A més ens volen obsequiar amb un mercat medieval, que s’ha contractat a una empresa valenciana amb ànim de lucre, que tan bon punt munta un mercat medieval, com un de mariner o un de ben nadalenc. D’entrada s’edita un programa bilingüe on la part en castellà s’ha fet utilitzant un traductor automàtic, text que no es revisa i que anomena la nostra ciutat com a “ladrillo”. En segon lloc, el cartell bateja l’acte com a “Mahon-Medieval”, tota una declaració d´intencions pel que es refereix a la utilització del nostre topònim. Per acabar, el centre engalanat de banderoles, suposadament antigues, i una recreació històrica de l’arribada del Rei Alfons III a Maó. Que de tots és sabut la fal·lera que li ha agafat al vicealcalde de la ciutat, sr. Botella a qualsevol assumpte relacionat amb els reis! S’ha explicat tot sobre les condicions amb les quals aquesta empresa organitzarà tots aquests actes? Realment l’Ajuntament no assumeix cap cost ?

Però si amb açò no en tenim prou, l’Ajuntament, un cop més, ens obsequiarà amb una nova tradició de Sant Antoni: les ensaïmades amb pomada (“de manzana” segons el programa en castellà). Si ja és qüestionable que per Sant Antoni haguem de beure pomada, el que és totalment denunciable és que l’Ajuntament organitzi i fomenti el consum d’alcohol entre la població. No s’han aturat a pensar les autoritats municipals la responsabilitat que tenen com a administració en aquesta qüestió?

Però està clar que el PP, en lloc d’aplicar programes que reforcin les necessitats quotidianes de menjar de cents de maonesos i maoneses que estan en la misèria més absoluta, i que passen fam literalment, l’única cosa que els interessa és organitzar grans menjatorums gratuïts que acontentin la població. Per les festes de Maó en tenim un cada dia: paella, torrada o braç de gitano. Per Tots Sants, bunyolada; per Nadal, “roscón” gegant. I ara per Sant Antoni, ensaïmada amb pomada. Un 10 per a la regidoria responsable. Menjatorums puntuals i fam cada dia. Açò és el PP a Maó.

Aquesta és la vertadera gestió del PP a l’Ajuntament de Maó: davant la pobresa de la població, res per reactivar l’economia (com ens vam prometre). Simplement pa i circ.

Share This