Manel Carmona: “La quantia dels casos de corrupció als jutjats suma 300 milions d’euros. L’equivalent a les retallades. El PP hauria de tornar el que ha robat.”  

 

El diputat valencià Ignasi Blanco aporta nova documentació al jutge Castro

 

Carmona i Blanco denunciant corrupcio 15-01-13

 

Ignasi Blanco, diputat de les Corts Valencianes per EU s’ha personat avui als jutjats de Palma per a lliurar al jutge Castro nova documentació relativa a la trama valenciana del cas Over Màrqueting. El coordinador d’EU de les Illes Balears, Manel Carmona, ha acompanyat el diputat valencià.

Ignasi Blanco porta temps investigant les irregularitats de la Generalitat valenciana i el presumpte finançament il·legal del PP d’aquella comunitat. Fruit del seu treball, ha estat la documentació que va aportar al seu moment al jutge Castro. En el dia d’avui, ha complementat aquesta informació aportant contractes entre la Generalitat i l’empresa Over per a la campanya institucional de les eleccions de 2003. No obstant en aquest i altres expedients, manquen diverses factures que la Generalitat, en contra del que estipula la llei, s’ha negat a aportar al diputat. En aquest sentit, Ignasi Blanco ha manifestat que si el Consell valencià segueix negant-li la informació a què té dret, és possible que l’hagi d’aportar a la policia judicial. En qualsevol cas, manté el compromís ferm d’aportar a la justícia tot allò que pugui aconseguir en la seva condició de diputat per tal que es puguin esbrinar totes les conductes irregulars.

Blanco valora molt positivament la tasca del jutge i de la fiscalia anticorrupció en relació als casos Nóos i Over Màrqueting. Manel Carmona opina el mateix: “del que es sap fins ara es pot concloure d’una manera certa que el maneig dels fons públics del govern del PP a l’era Matas es feia al marge de qualsevol criteri de legalitat, afavorint interessos particulars i desviant cap el partit una part de les despeses públiques. A més de demanar disculpes a la ciutadania, el PP ha de començar tornar a les butxaques de totes i tots el que ens han llevat, començant pels 300.000 euros (més interessos) que es van embutxacar amb el Túnel de Sóller.”. Carmona creu que la implicació del PP no es redueix al delegat del govern, al seu representant a Menorca o l’expresident del Parlament, tots ells dimitits, sinó que afecta a bona part de les conselleries del Govern, molt especialment a les de Mabel Cabrer i Aina Castillo.

Tots aquest casos s’ha d’afegir al cas Bitel, ja sentenciat, i a les molt diverses ramificacions del cas Palma Arena que afecten a l’expresident Matas, que compte amb la primera sentència condemnatòria, i a conselleries com Turisme o Comerç que seran jutjades els propers mesos. No obstant, les malifetes del govern del PP no s’acaben en el Palma Arena o amb les contractacions amb Nóos o Over, el metro de Palma, les carreteres, especialment les d’Eivissa, o el Palau de l’Òpera que havia contractat Jaume Matas són exemples del malbaratament de recursos públics.

Esquerra Unida de les Illes Balears, que té un llarg historial de lluita contra la corrupció des del cas Túnel de Sóller, agraeix la col·laboració d’EU del País Valencià en el sentit de combatre la corrupció i de dignificar la política. Hem acordat donar-li un caràcter permanent a aquesta col·laboració creant una comissió específica i permanent per intercanviar informació entre ambdues organitzacions.

Després de presentar l’ampliació de la denúncia davant els jutjats, Blanco s’ha reunit en un dinar de treball amb membres d’EU de les Illes per tal de compartir informació i avançar en les formes de col·laboració futures.

 

 

 

Carmona i Blanco jutjats 15-01-13

Share This