joserra 31 12 12Si el segon mandat de Jaume Matas es conegut, per mèrits propis com el de la corrupció generalitzada i de les obres faraòniques que suposen una llosa per a les finances autonòmiques, sembla que José Ramón Bauzà vol ser recordat en el seu primer -i esperem que últim- mandat, a més de per la generalització de les retallades en serveis socials bàsics com el de la repressió i la persecució de la discrepància cívica.

 

Les dades donades a conèixer pel portal alternatiu Contrainfo.cat de la repressió a Mallorca l’any 2012 són impressionats: 32 persones detingudes, 320 processades i 165.020 euros en sancions administratives en 451 expedients contra els manifestants. Tot això en actes cívics de protesta contra les mesures impulsades per un govern que es situa completament al marge del sentiment majoritari de la ciutadania. Tot i que pugui haver hagut algun excés per part dels manifestants majoritàriament joves, totes les manifestacions han estat pacífiques i englobades dins els límits de la legítima llibertat d’expressió.

 

José Ramón Bauzà a provocat intencionadament a una ciutadania indignada passejant-se pels pobles de Mallorca envoltat de forces de seguretat com si es tractessin del seva particular guàrdia de corps, mentre es feien ocupacions quasi militars d’aquest pobles. El seu fidel José María Rodríguez, feliçment dimitit per la seva implicació amb la corrupció, especialista en fer guanyar eleccions al PP amb mètodes expeditius, utilitzava la Guàrdia Civil com a força d’intervenció. Després venien les sancions administratives per no deixar res a l’atzar: porres i sancions econòmiques deixant ben clar qui és el que mana i per intentar atemorir els discrepants.

 

Però la persecució salvatge i antidemocràtica no aconseguirà el seu objectiu, les protestes continuaran a pesar de la repressió fins aconseguir canviar el contingut i les maneres d’unes polítiques autoritàries que s’apliquen en benefici d’uns poc i contra la majoria de la població. EU estarà sempre entre els que defensen pacíficament els seus drets i contra  les actuacions autoritàries i repressives que tractin de silenciar les protestes per la força.

Share This