Al mateix temps, es finança una fundació privada

llista-espera-sanitatEl deteriorament de la sanitat pública degut a les retallades del govern Bauzà abasta tots els aspectes assistencial. Les dades sobre les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques en són un exemple evident. En tant sols un any s’han disparat en un 26%, a l’hora que el temps mitjà d’espera ha passat dels 74 dies de finals de 2011 als 122 de desembre de 2012. Aquest govern es pot apuntar el “mèrit” d’haver aconseguit aquest deteriorament en un temps rècord, en només 365 dies s’ha produït un retrocés històric difícil d’igualar.
 
És evident que el govern Bauzà no té cap interès en mantenir una sanitat pública universal i de qualitat. Tot i no haver arribat encara tant lluny com els seus companys de Madrid i Castella-La Manxa, les passes que va donant indiquen clarament la direcció: al mateix temps que lleva recursos a la sanitat pública, afavoreix directament la privada amb desgravacions fiscals. El missatge als ciutadans és clar, si es vol ser atès amb promptitud, no queda altre remei que apuntar-se a una assegurança privada.
 
L’exemple més estrafolari d’aquesta obsessió d’afavorir el sector privat el trobam en la sucosa subvenció a una fantasmagòrica fundació que, tot i tenir la casa reial al seu patronat (no sabem si també hi ha la “princesa” Corinna) no ha aconseguit el reconeixement per als seus mètodes “terapèutics” de cap institució científica. El generós tracte de favor cap aquesta fundació privada per part de Bauzà es sembla massa al que dispensava Jaume Matas la l’Institut Nóos d’Urdangarin, es veu que el PP no té

Share This