140 professionals defensen la sanitat pública, mentre es disparen les llistes d’espera

140 professionals de l’hospital de Can Misses han signat un manifest en defensa de la sanitat pública i en solidaritat amb els seus companys de Madrid. Resulta reconfortant veure manifestacions d’aquestes característiques, en un moment en que els atacs al sistema nacional de salut són constants, amb l’objectiu evident d’afavorir el negoci sanitari de les empreses privades del sector.

A les Illes Balears també es prenen decisions que van en la línia de deteriorar el sistema públic per tal d’afavorir la medicina privada. Només així es pot entendre que s’apliquin desgravacions fiscals per aquells que contractin assegurances privades. Per altra part, les retallades que s’apliquen a la sanitat pública no s’entenen només des d’una política d’austeritat, ja que el Govern balear troba recursos per a finançar fundacions privades, que no tenen reconeguts els seus sistemes terapèutics per part de la comunitat científica.

Les retallades i la mala política sanitària del PP han provocat que en tant sols un any les llistes d’espera quirúrgica de l’hospital Can Misses hagin augmentat un 27%. El missatge des del Govern és clar: si els ciutadans volen ser atesos amb promptitud han de subscriure una assegurança privada, ja que la pública mal gestionada i sense recursos cada vegada tendrà més dificultats per atendre els usuaris.

Esquerra Unida valora molt positivament l’actitud dels 140 professionals de Can Misses, però és necessari anar més enllà. Sense una defensa decidida de la sanitat pública, correm el perill de que el PP la desmantelli completament, això no és una qüestió únicament dels professionals sanitaris, sinó del conjunt de la societat.

Share This