la foto 3

Ja ha finalitzat la tan anunciada experiència pilot que el PP a l’Ajuntament de Maó ha realitzat en matèria de mobilitat a la zona de l’esplanada. Des d’Esquerra de Menorca, d’entrada, volem negar la major. En realitat no són canvis que puguin ser catalogats de mobilitat perquè, per a començar, el PP no te política de mobilitat sinó actuacions puntuals que no segueixen ni cap model de ciutat ni cap lògica d’aplicació.

I el temps és el que finalment posa llum de les vertaderes intencions del PP. El tancament del tram de l’Esplanada no obeeix a cap intenció de peatonalitzar la ciutat (de fet tampoc hi creuen en açò). En aquest cas només ha servit per poder instal·lar una horrible carpa durant les festes de Nadal i, aquests darrers dies, per posar les paradetes “medievals”. De fet, sempre que el PP ha tancat algun tram de carrer l’objectiu mai ha estat la mobilitat dels vianants sinó un possible interès comercial (terrasses de bar, paradetes, etc.) com va succeir a ses Moreres. Però com no tenen idea de mobilitat utilitzen l’argument de la peatonalització i afavorir l’activitat comercial per cometre errors de bulto. Encara no s’han enterat que la mobilitat és una eina més, i no la única, per fer les ciutats més agradables i amables amb tots els agents que hi conviuen (vianants, bicis, cotxes, etc.). I que dintre de la mobilitat la peatonalització és també una eina més, que no la única, per a arribar a aquests objectius. Però clar quan no s’expliquen el vertaders motius de les mesures, al final s’acaba sabent la veritat. Una vegada tancat al trànsit ses Moreres no es pot tancar el tram de l’esplanada sense tenir solució als problemes que ocasiona i saber quines alternatives tenim. Però clar, es volia tancar el tram a tota costa, encara que açò hagi significat un vertader perill per a tots els residents del carrer Sant Josep i als infants de l’escoleta. Igual que és un perill utilitzar el pàrquing del camp del Menorca com si fos un carrer amb el consegüent risc pels al·lots que surten del camp. I tampoc acceptem que es digui que la parada dels taxis utilitzada va ser a proposta de l’Associació de Taxistes perquè aquesta no era la seva proposta sinó un mal menor per a ser un poc més visibles per als ciutadans davant la primera intenció del PP de mantenir-los en el lateral que dona a JM Quadrado. Però tot açò era igual. L’objectiu no era pacificar l’esplanada, com el Sr. Botella ens ha volgut fer creure, sinó guanyar espai per posar carpes i paradetes.

Perquè si l’objectiu hagués estat realment facilitar el passeig dels vianants hi ha moltes altres opcions que, ni penalitzen als taxistes i posen el perill als seus clients, ni penalitzen als residents del carrer Sant Josep i als infants de l’escoleta i ni posen en risc als fillets que juguen al camp del Menorca. Per exemple, en el tram de l’esplanada tancat, una opció era establir un carrilet per a vehicles que connectés l’esplanada amb Cos de Gràcia i mantenir el mateix lateral de sempre per a la parada dels taxis, i la resta per als vianants. I en el cas del primer tram de ses Moreres, únicament un carrilet pels vehicles i la resta per als vianants.
No sempre tancar un carrer és una bona solució per a la mobilitat dels vianants, es pot mantenir el trànsit amb trams de prioritat absoluta per als vianants (com es va fer a l’àrea entre Pl. Espanya i Pl. Príncep). Però, clar, és el resultat de no tenir una política de mobilitat coherent, que al mateix temps és capaç de tancar la Pl. Constitució i, en canvi, obrir el pas a Pl. Conquesta i fer passar un tren per un carreló que te 3 metres amplitud.

Assemblea Local d’Esquerra de Menorca – EU de Maó

Share This