urdangarin gen 2013El passat 10 de desembre, a la vista de les nombroses informacions aparegudes al respecte, el Coordinador General d’IU, Cayo Lara, es va adreçar al Fiscal General de l’Estat reclamant-li una investigació exhaustiva sobre el frau fiscal al nostre país, especialment el que fa referència a les persones en comptes a Suïssa que puguin aparèixer al llistat d’evasors fiscals denunciat per l’ex empleat del banc suís HSBC Hervé Daniel Falciani.

 

Ara el grup d’Izquierda Plural, mitjançant el diputat valencià d’EU Ricardo Sixto, formula diverses preguntes escrites al govern per a esbrinar si el govern central té coneixement de si figuren en l’anomenada Llista Falciani els noms d’Iñaki Urdangarín, Cristina de Borbón o Diego Torres.

 

Així mateix vol saber si s’ha declarat a la Hisenda Pública Espanyola el compte bancari 0251206980 8 del banc Crédit Suisse, si consta al Ministeri d’Hisenda algun compte bancari a Suïssa declarat per Iñaki Urdangarín, la seva esposa o el seu ex soci.

 

Per últim, també es demana sobre si el govern té coneixement de l’autorització de pagament d’una comissió de 356.250 euros per part del màxim responsable d’Aguas de Valencia a un compte a Suïssa atribuït a Iñaki Urdangarín.

 

S’adjunta el text de les preguntes al govern registrades al Congrés de Diputats.

Share This