EPA gener 2013Des d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida volem posar de manifest que les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del darrer trimestre de 2012, constata els quasi sis milions d’aturats existents a Espanya, més del 26 % de la població activa, reflecteix també que l’ocupació ha crescut més que en 2010 i 2011 com a conseqüència dels efectes de la fracassada reforma laboral del Govern Rajoy. A més, és significatiu que s’hagi accelerat la destrucció d’ocupació, el que completa el quadre del sofriment afegit a la crisi que el PP ha imposat als treballadors.
Consideram que durant el 2012 s’han destruït 850.000 llocs de feina i més de 360.000 ho han estat en l’últim trimestre. Les dades de població activa s’equiparen així a les xifres del 2003, per davall dels 17 milions de persones, el que significa una altra sentència inapel·lable més en contra de la reforma laboral. També cal destacar negativament que els llars amb tots els seus membres en atur augmenten en un 17 %, fins a arribar a la terrible xifra de 1.800.000. Per tant, no tan sols parlam del fracàs de la política de reformes i retalls del Govern central sinó que aquestes mesures han estat imposades sabent perfectament les nefastes conseqüències que tindrien sobre centenars de milers de famílies.
Una altra dada molt greu és que els aturats de llarga durada, és a dir, aquells que porten sense treball més d’un any, sumen ja prop 2.800.000 persones. És evident que no es compleixen de cap manera els objectius marcats per les reformes del Govern de Mariano Rajoy.
Davant aquest panorama, resulta impresentable que l’equip econòmic del president del govern segueixi sol·licitant als treballadors que esperin un altre any per a que la cosa canviï. A més, hi ha poc marge per al optimisme, tenint en compte que molt presumiblement, per les tendències ja apuntades per l’Oficina d’Estadístiques de la UE, continuarà agreujant-se de forma accelerada. És més, els experts internacionals no confirmen cap dels  “brots verds” que afirmen des del Govern central. Les esperances d’una recuperació del sector exterior com a motor d’una demanda que generi ocupació són també més que discutibles davant la situació d’estancament de l’economia internacional. De fet, el propi FMI també acaba d’empitjorar les seves previsions sobre l’economia espanyola.

Des d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida volem mostrar, un cop més, la necessitat de posar en marxa tot un conjunt de mesures urgents per a la creació de llocs de feina i per a la integració social. A través del nostre grup parlamentari al Congrés dels Diputats seguirem posant sobre la taula en les pròximes setmanes propostes concretes en aquest sentit, tot i el rebuig que cap elles sempre ha mostrat el govern del PP.

Share This