diariodemenorca

Davant l’anunci realitzat fa uns dies del preacord entre Grup Serra (editor de Última Hora Menorca) i Editorial Menorca (editor del Diari Menorca), pel qual està previst que fins a 23 treballadors vagin al carrer, Esquerra de Menorca vol expressar la seva solidaritat amb aquest col·lectiu professional afectat, el qual no ha estat encara informat dels termes de l’ERO que se’ls hi vol aplicar.
D’altra banda entenem que quan hi ha voluntat negociadora sempre és possible trobar fórmules menys gravoses pels treballadors/es i cercar alternatives que puguin aconseguir la viabilitat econòmica de l’empresa, la qual cosa no ha existit aquí.
Volem recordar que després de tres anys, en el que els treballadors han hagut de suportar grans sacrificis (suspensions temporals de treball, baixades de sou, augment de feina, etc.), no és de rebut que ara se’ls hi vulgui donar l’estocada definitiva. Consideram que els accionistes de l’editorial haurien de fer un esforç i entrar a negociar un acord que sigui plenament satisfactori per a totes les parts. Especialment ens volem referir al Bisbat de Menorca i de l’Església, la qual presumeix de defensar els valors de la solidaritat i justícia dels ciutadans. Idò ara tenen l’oportunitat de demostrar-ho a la seva pròpia casa, començant per reunir-se amb els representants dels treballadors i oferint solucions alternatives a l’ERO proposat.
Per a finalitzar, des d’Esquerra de Menorca observam amb preocupació les conseqüències que a nivell de la pluralitat de la informació pot tenir aquest preacord de fusió de les dues capçaleres de diaris de Menorca en una conjuntura en la que la independència del periodisme informatiu està en més perill que mai.

Share This