Proposam que siguin declarades “persones non grates”

L’actitud poc adequada, en pietós eufemisme de la Casa Reial, d’Iñaki Urdangarín havia arribat a tal extrem, segons el que es va coneixent, que fins i tot l’Ajuntament de Palma s’ha vist obligat a retirar l’apel·latiu de “Ducs de Palma” a la Rambla de Ciutat. Per a Esquerra Unida això no és suficient i és necessari que es retiri el títol de Ducs de Palma a Urdangarín i la seva esposa.

Partint de la base que resulta incomprensible que en un Estat Democràtic es segueixi produint l’anacronisme de que el Monarca pugui anar distribuint títols nobiliaris a voluntat i tenint en compte que els únics mèrits que adornen aquesta parella són, en el cas de la Infanta ser la filla del seu Pare i en el cas del seu espòs un reial “braguetazo” entenem que no hi ha cap tipus de justificació per al manteniment del títol.

Si a això afegim que la vinculació a la ciutat de Palma de la parella es redueix a gaudir, literalment “a cuerpo de rei”, d’un palau que s’havia deixat pel gaudi de tota la ciutadania i la realització de molt diversos negocis irregulars, aprofitant-se de la bavosa actitud de pleitesia del corrupte ex president Jaume Matas i els seus adlàters, no veiem cap motiu per al manteniment del títol.

Els encara Ducs han utilitzat la ciutat de Palma com a trampolí per a enriquir-se, venen fum a unes autoritats que es deixaven enlluernar pel llautó de la seva “reialesa”, esquilmant els recursos públics de la Comunitat.

Ni Iñaki Urdangarín ni la seva molt fidel esposa, sòcia lleial i beneficiària a parts iguals dels negocis bruts del seu marit, tot i que fins ara no estigui imputada –qüestió aquesta de molt difícil comprensiópels que no dominam els intríngulis del cas judicial- poden segui ni un dia més portant un títol nobiliari, que els vincula com un honor a la terra que han menyspreat i que ha estat l’objecte de les seves malifetes.

Faria bé el Monarca en retirar aquesta distinció nobiliària, si no vol seguir perdent el poc prestigi que li queda. Seria una bona decisió abans d’abdicar i obrir el camí cap a la Tercera República.

Per altra part, EU considera que no n’hi ha prou en retirar un rètol a la Rambla (un rètol que mai no s’hauria d’haver col·locat,) sinó que se’ls ha de declarar “persones non grates”, qualificatiu aquest que s’han guanyat a pols.

Share This