Continua imparable la destrucció d’ocupació amb la minva de les afiliacions a Balears

 

cola del aturLes dades de l’atur registrat el mes de gener tornen a ser esfereïdores, hi ha 132.055 persones més inscrites al servei nacional d’ocupació, 132.055 drames nous provocats per una política econòmica que porta a la misèria a la gran majoria de la població. La reforma laboral, tal com ja denunciarem, al seu moment a facilitat l’acomiadament de treballadors i els expedients de regulació d’ocupació, però no ha servit per a generar ni un sol lloc de feina. Tot això, a més, passa mentre continua la fugida de capitals, l’enriquiment de les grans fortunes i dels especuladors, el frau fiscal generalitzat i la destrucció d’ocupació o deslocalització d’empreses que tenen guanys i que paguen grans quantitats als seus directrius.

 

El fracàs absolut de la política del govern de Mariano Rajoy es demostra en aquestes dades que, juntament amb les retallades i amb els enfrontaments amb molt diversos sectors socials, han provocat la pèrdua accelerada de credibilitat i recolzament ciutadà que indiquen totes les enquestes. Per si això fos poc, la ciutadania observa amb estupor com el PP ha ingressat ingents quantitats procedents d’empreses que contractaven amb l’administració i que es repartien generosament entre els dirigents del partit i del govern, començant pel seu president.

 

És encara més preocupant que la xifra d’aturats registrats el fet de que s’hagin perdut 263.243 afiliacions a la seguretat social, posant  en perill el futur de les pensions demostrant la trista realitat de la inutilitat d’apuntar-se a les llistes d’atur: els treballadors desocupats saben que no tenen cap ni una possibilitat de trobar feina mitjançant el servei estatal i ja no s’inscriuen si no poden obtenir cap percepció.

 

Esquerra Unida creu que aquesta situació no es pot mantenir ni un dia més. El govern de Rajoy a fracassat estrepitosament en les seves polítiques, ha enganyat la ciutadania fent exactament el contrari del que havia promès en campanya electoral, ha generat una crispació extraordinària, ha beneficiat escandalosament als culpables de la crisi i ha emparat el frau fiscal amb amnisties quer han beneficiat els grans defraudadors, entre els que figura algun dirigent del partit.

Mariano Rajoy ha perdut completament la confiança ciutadana i no està legitimat per a seguir governant amb la seva incompetència manifesta, envoltat per la corrupció generalitzada del seu partit. És necessari que la ciutadania sigui convocada novament a les urnes i pugui elegir una nova majoria que pugui redreçar la catastròfica situació actual.

 

Pel que fa a les Illes Balears, no ens hauríem d’enganyar amb el miratge de la reducció de l’atur registrat en 3.418 persones, la realitat és molt pitjor ja que continua la destrucció d’ocupació legal, resulta que mentre hi ha una aparent recuperació de l’ocupació, es redueix l’afiliació a la seguretat social amb 4.747 persones. És a dir, hi ha casi 5000 persones més que no tenen feina ni esperança de trobar-ne i per aquest motiu no estan apuntades.

 

Share This