Al president no li queda cap opció digna que no passi per presentar la dimissió 

joserra dimisioA la fi el president Bauzá no ha tengut més remei que publicar les seves declaracions de renda i patrimoni, ha estat necessari que esclatàs el cas Bárcenas i que Rajoy li donàs  instruccions precises per acceptar-ho. Bauzá ha hagut de caure amb la xafarderia, en paraules glorioses de la portaveu Mabel cabrer, tot i que això pugui generar un debat entre pobres i rics, segons la terminologia no menys gloriosa del president.

Al final, cap sorpresa, l’evidència d’activitats econòmiques incompatibles queda reflectida clarament amb les seves declaracions. S’entén perfectament l’obstinació presidencial per no fer públiques aquestes declaracions fins que, des d’instàncies superiors del seu partit l’han obligat a fer-ho. No obstant, el president no canvia el seu discurs i segueix afirmant allò que sap positivament que és fals: que les activitats econòmiques no són incompatibles amb el seu càrrec.

Bauzá sap que no té raó, però espera que la tradicional lentitud de la justícia el permeti acabar el seu mandat sense haver de renunciar a alguna de les activitats que li proporciona ingressos econòmics, que el situa clarament en el bàndol dels “rics”.

Si el president tengué una mica de dignitat ja fa temps que hauria presentat la dimissió, com ja sabem que no en té gens ni mica haurem d’esperar que la pressió popular i l’actuació de la justícia posi les coses al seu lloc i l’obligui a renunciar.

Share This