Aquest comportament indigne no és tolerable i hauria de presentar la dimissió

Joserra-08-02Ahir es va poder contrastar oficialment el que ja era de domini públic: el president de la Comunitat ha mentit al Parlament per tractar d’amagar una activitat econòmica que li dóna bons rendiments i que és incompatible amb el seu càrrec de president. Ho va fer de mala gana, després d´haver-se negat reiteradament a fer públiques les seves declaracions de la renda i patrimoni, l’escàndol Bárcenes i les instruccions dictades per Mariano Rajoy l’obligaren a presentar allò que el retrata com un mentider que compagina activitats incompatibles.

Per si amb això no n’hi hagués prou, avui hem conegut que ha encarregat als serveis jurídics de la Comunitat la presentació d’un recurs d’apel·lació contra la desestimació de la demanda que havia presentat contra el secretari general d’UGT, Lorenzo Bravo. Anteriorment ja havia utilitzant els mateixos serveis públics per a presentar la demanda. En ambdós casos és una utilització indigna d’uns serveis que estan per a la defensa dels interessos jurídics de la Comunitat i no per a satisfer les neures personals d’un president que no accepta la llibertat d’expressió i que té uns comportaments dictatorials impropis d’un Estat de dret.

Aquestes dues actuacions, la de mentir i tractar d’amagar els seus interessos econòmics i la de voler silenciar la crítica i perseguir la discrepància amb mitjans públics, no es poden acceptar de cap de les maneres. Si aquestes actuacions es poden produir impunement, no hi ha dubte que estarem davant una degradació molt greu de la vida democràtica.

Per tot això, EU reitera la petició que va fer ahir de la dimissió del President de les Illes Balears. Si ja ahir era insostenible la seva situació, avui ens ha demostrat que no pensa canviar la seva manera d’actuar. Una manera d’actuar mancada de la més mínima ètica política, que prescindeix absolutament del respecte a la ciutadania i a les normes democràtiques i que posa en primer

Share This