thumb 474  4Esquerra Unida dóna el seu suport a la concentració convocada per avui, al carrer Palau Reial pel Consell de la Societat Civil de Mallorca amb el lema “Si a la democràcia, prou de corrupció”. Des d’EU entenem que la reacció ciutadana és la millor forma de combatre aquesta xacra que està minant el règim democràtic.
 
Els múltiples casos de corrupció estan minant la confiança ciutadana en les institucions. A les Illes Balears tenim el trist mèrit de ser una de les comunitats més afectades, des del saqueig generalitzat de les arques públiques practicat a l’època Matas, als casos vinculats amb Iñaki Urdangarín mostren una trista trajectòria que ja funcionava a l’època del Túnel de Sóller.
 
El coneixement de que el tresorer del PP mantenia un compte a Suïssa amb 22 milions d’euros, així com les anotacions d’aquest mateix tresorer en les que apareixen les donacions interessades de grans empreses beneficiàries de contractes públics i el sobresou que cobraven dirigents del PP, han acabat de desanimar la ciutadania que veu com es fa un tracte de favor a empreses poderoses a canvi de donacions.
 
Encara resta per investigar i jutjar el cas Gürtel, Over i tants altres en el que, a més d’enriquiments personals d’empresaris i polítics corruptes ens trobam amb més que indicis del finançament il·legal del PP, que és el partit que governa la majoria de les institucions de l’Estat.
 
Davant el clima generalitzat de corrupció veiem amb preocupació com no es posa cap mesura efectiva per acabar amb ella, ni des del partit del govern no s’actua per aclarir els comptes, retornar el que s’ha malversat i exigir responsabilitats als corruptes. Davant cada nova denúncia de corrupció la reacció sempre és la mateixa, negar els fets, apel·lar a la presumpció d’innocència i declarar-se víctimes d’obscures conspiracions. Resulta escandalós que Bárcenas, a pesar de la seva greu implicació en el cas Gürtel hagi mantingut despatx e la seu central del PP.
 
No podem esperar res de la voluntat de regeneració dels partits que han practicat la corrupció i el finançament il·legal de manera sistemàtica com és el cas del PP a l’Estat i a la nostra Comunitat i CiU en altres indrets. Només la feina de jutges i fiscals, auxiliats per la policia judicial, la premsa independent i la tasca de l’oposició política, han servit per anar descobrint una part de les trames corruptes.
 
Per això és molt important la reacció ciutadana, indignada davant aquest clima irrespirable., reclamant la regeneració democràtica i l’eliminació de la corrupció política. Esquerra Unida, que s’ha distingit en la seva lluita contra la corrupció, celebra que es produeixen respostes com la que promou el Consell de la Societat Civil

Share This