Per a Manel Carmona, coordinador d’EUIB, “la política del PP és tant criminal com la de les entitats bancàries que va denunciar al Congrés de Diputats la portaveu de la PAH, Ada Colau”

 

colau-pah-comsion-economia-congresoMentre al Congrés, la majoria absoluta del PP es prepara per a rebutjar a la primera el projecte de reforma de la llei hipotecària que compte amb el recolzament de casi milió i mig de signatures, dues persones més, una parella de jubilats de Calvià, s’han llevat la vida davant la imminència d’haver d’abandonar la seva llar com a conseqüència d’un desnonament a punt d’executar-se.

 

EU vol manifestar el seu condol a la família de la parella desapareguda, al mateix temps que manifesta la seva indignació per la manca absoluta de sensibilitat del PP davant aquest gravíssim drama social.

 

Per a Manel Carmona, coordinador d’EUIB, “la política del PP és tant criminal com la de les entitats bancàries que va denunciar al Congrés de Diputats la portaveu de la PAH, Ada Colau”. No és un suïcidi, és un assassinat, ha declarat també, Les polítiques econòmiques promogudes des del govern central i la Troika han provocat l’empobriment de capes socials cada vegada més amples, que no poden fer front a les necessitats bàsiques entre les que es troba la de mantenir una llar per a viure.

 

Juntament a aquestes polítiques antisocials, el manteniment d’una llei hipotecària arcaica i injusta deixa tot el poder en mans de les entitats financeres i sense drets a la ciutadania. El mateix passa amb la llei d’arrendaments urbans, modificada aquesta legislatura, que permet el desnonament immediat davant el més mínim retard en el pagament de la renda.

 

Aquest nou suïcidi doble ha de caure sobre la consciència d’aquells polítics insensibles que es neguen a modificar la llei per a establir una normativa més humana. La ciutadania no pot oblidar aquest fet i ha de mantenir la pressió sobre els diputats que s’han negat a votar a favor de la ILP, que no puguin anar enlloc sense que, de manera permanent, se’ls recordi la seva responsabilitat amb tant de dolor i tanta injustícia.

 

Avui més que mai, és evident la urgència d’aprovar una reforma legislativa que contempli, com reclama la ILP,  la Moratòria dels desnonaments, la Dació en Pagament amb caràcter retroactiu i l’establiment d’un banc d‘habitatges amb Lloguers Socials a partir dels habitatges propietat de les entitats intervingudes amb fons públics.

Share This