ilp-pahAvui es vota al Ple del Congrés l’admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular contra els desnonaments i a favor de la dació en pagament i els lloguers socials. Aquesta iniciativa connecta amb un sentiment molt majoritari de la població que és contrària als abusos de les entitats bancàries amb les persones que, per circumstàncies sobrevingudes, no poder fer front al pagament de les quotes hipotecàries. Aquesta ILP ha recollit més de 1.400.000 signatures (casi el triple de les necessàries) i suposa un gran exemple de participació ciutadana i de compromís polític, en un moment que la credibilitat del partit que governa està sota mínims per les seves polítiques antisocials i els casos de corrupció.
 
EU creu que no s’entendria que els representants de la ciutadania balear, que s’ha bolcat en la recollida de signatures, votessin en contra de la presa en consideració i consegüent tramitació de la ILP, suposaria aprofundir encara més el descrèdit dels nostres representants.
 
Per aquest motiu, EU es suma als ciutadans que d’una manera respectuosa però enèrgica s’han adreçat als representant de les Illes Balears al Congrés de diputat, exigint-los que siguin dignes representants i votin a favor de la tramitació de la ILP. Especialment als diputats del PP, que fins ara no s’han distingit per aconseguir res de positiu per a les Illes, que tenen l’oportunitat de connectar amb la majoria social que reclama una solució als desnonaments.
 
Si Miquel Ramis, Enrique Fajarnés, Juan Carlos Grau, Mariona Ares i Rogelio Araújo no voten a favor de l’admissió a tràmit, sens dubte, es situaran al marge de la possibilitat de donar una solució a un tema dramàtic que provoca gran rebuig social i molta solidaritat amb els afectats. Tene la possibilitat de fer un ges de dignitat, digui el que digui la cúpula del seu partit. Si no ho fan, bona part de la ciutadania es sentirà estafada per uns parlamentaris que no els representen.
 
Al mateix temps demanam als diputats del PSOE Pablo Martín, Sofía Hernanz i Guillem García que no només votin a favor de la presa en consideració sinó que, en el cas de que prosperi, siguin respectuosos amb les propostes de la PAH i no tractin de rebaixar els

Share This