bicicletas-mahonL’Ajuntament de Maó ha posat en marxa aquest hivern un programa d’excursions en bicicleta, recuperant l’exitosa iniciativa anomenada RodaMô del passat mandat  i que va ser inexplicablement eliminada en arribar el PP a l’Ajuntament. Ara torna una experiència similar, açò sí, amb el nom diferent i confús de Mô en bici, suposam que perquè no era gaire atractiu un Maó/Mahón en bici. Però més enllà d’aquesta anècdota, des d’Esquerra de Menorca volem saludar positivament aquesta iniciativa de combinar el foment de la bicicleta, l’organització d’una activitat familiar i la de conèixer la riquesa de camins del nostre entorn.
 
Però també hem de dir que ens agradaria que aquest tipus d’activitats formessin part d’una visió global favorable a l’ús de la bicicleta i no com a una acció aïllada. Tots els pobles i ciutats canvien, evolucionen i, a més, alguns apliquen des de fa anys polítiques favorables a una mobilitat sostenible, que facilita la utilització de mitjans de transport saludables, com és el cas de les bicis. En el mandat anterior es va iniciar tota una feina per promoure aquests hàbits. El carril bici entre Maó i Sant Lluís, els carrilets dins Maó, la instal·lació d’aparcament per a bicicletes a barriades, centres esportius, escoles i instituts. Una feina que no ha tingut continuïtat.
 
Però no ens podem quedar aturats i s’ha de continuar treballant en aquest àmbit, necessari per a la bona qualitat de vida de la nostra ciutat. L’execució del tram de carril bici entre Via Ronda i els instituts ha quedat paralitzat a l’espera de modificar el projecte original. D’aquesta manera s’ha interromput la continuïtat prevista d’un carril que enllacés directament Sant Lluís i Maó i s’ajorna la promesa que els alumnes puguin anar en bici als instituts. Tampoc no sabem res del projecte de carril bici en tota la via ronda. A més, els carrils bici de Maó necessiten el mateix manteniment que es dóna a altres tipus de vies i no veim que s’hi faci cap actuació.
 
En definitiva, no veim cap progressió en un camp en el qual, en canvi, en altres ciutats governades pel PP s’ha donat una forta empenta. Perquè el foment de l’ús de la bicicleta no pot anar separada de l’aplicació de mesures que el facilitin.
 
Si volem fer de Maó un ciutat moderna i sostenible no ens podem quedar aturats o organitzar simplement excursions de diumenge.
Share This