Maria José Bayon, en representació d’EM-EU, ha assistit a ‘Jornadas por la Defensa de la Sanidad Pública. Contra el pelotazo sanitario’ que s’han celebrat recentment a Madrid. Segons Bayón en aquestes Jornades s’ha fet evident que amb l’excusa de la mal anomenada crisi s’està convertint la salut en un negoci i que es pretén canviar l’actual model sanitari de universal per un model d’assegurança privada. Bayón ha afegit que el PP està transformant drets en privilegis en uns moments en què les coses estan canviant i que el govern de Mariano Rajoy vol convertir els ciutadans amb drets en simples consumidors de serveis essencials, com la Sanitat.

 

bayon gomila
Per la seva banda, Juanmi Gomila, coordinador d’EM-IU, creu que la Sanitat ha de seguir sent un dret, per la qual cosa és imprescindible que segueixi sent totalment pública i defensa la posició que manté el Grup Parlamentari d’Esquerra Plural sobre la defensa dels serveis públics com la Sanitat o l’Educació donant veu, a més, a les propostes que arriben des de col·lectius afectats.

 

Segons Gomila, la crisi està servint com a excusa per atacar la Sanitat Pública i és un nou cop dels mercats als serveis públics i universals. Després de la festa immobiliària, ara toca repartir el pastís de la salut entre els especuladors. El que s’està fent a la Comunitat de Madrid o a Catalunya és un advertiment molt clar del que pot arribar a passar a les Illes. El fet de cobrar deu euros per una targeta que, com a molt, val seixanta cèntims o que les clíniques privades i la Sanitat pública puguin compartir els expedients dels pacients en són indicis molt clars.

 

Per acabar Maria José Bayón ha explicat que el Sistema Nacional de Salut espanyol és barat i sostenible, davant les propostes del Govern de Mariano Rajoy d’una política exclusivament de copagaments o repagaments, que expulsa molts pacients del sistema i que només té en compte el rendiment econòmic .

 

Un recent informe britànic demostra que amb les retallades aplicades pels seus governs s’ha deteriorat la salut dels britànics i dels sectors més febles -pensionistes i crònics-, alhora que ha augmentat el despesa sanitària amb la col·laboració publicoprivada.

 

Aquestes ‘Jornadas por la Defensa de la Sanidad Pública. Contra el pelotazo sanitario’, organitzades per IU, ICV-EUiA, CHA i el Grup d’IU a l’Assemblea de Madrid, tenen entre els seus objectius ser un punt de trobada per a l’acció i evidenciar l’existència d’una alternativa i de propostes vàlides. Hi han participat experts britànics que vénen a demostrar les conseqüències negatives del canvi de model que desenvolupa el PP, a més de representants dels sectors professionals, sindicals i de les associacions vinculades a les mobilitzacions contra les privatitzacions sanitàries i les retallades en diverses comunitats autònomes.

 

Share This