El Consell General del Poder Judicial, en comptes de donar el seu suport a la meritòria tasca del jutge Castro en la seva lluita jurídica contra la corrupció, en una decisió insòlita, ha exigit explicacions a aquest jutge sobre els viatges realitzats en la seva tasca d’instrucció del cas Nóos. Aquest fet novedós en la pràctica del CGPJ, de manera molt sospitosa, es produeix després que el jutge Castro prengués  declaració a persones que havien estat col·laboradores de l’actual ministre de Justícia en la seva etapa de batle de Madrid.

 

juez castro 2013EU rebutja frontalment aquesta pràctica del CGPJ que demostra que és un òrgan excessivament polititzat i submís davant el poder, com ho demostra el fet que el seu president no recolzi les protestes dels jutges i, en canvi, posi entrebancs als que estan fent la seva tasca amb gran diligència. Així i tot, el ministre de Justícia no en té prou amb aquesta situació i promou una reforma que limitaria encara més la independència de l’òrgan de govern dels jutges.

 

En un moment que les institucions de l’Estat, inclosa la judicatura, tenen el seu prestigi sota mínims pels nombrosíssims casos de corrupció, actituds com la del jutge Castro reconcilien els ciutadans amb la Justícia, quan veuen que hi ha jutges disposats a combatre i aclarir els casos de corrupció, costi el que costi i afecti a qui afecti. Per contra, actituds com les del CGPJ incideixen en el descrèdit i en la desconfiança ciutadana.

 

EU dóna tot el seu suport a les investigacions del jutge Castro i valora molt positivament les reaccions dels representant de les associacions judicials de Balears, que condemnen clarament el comportament del CGPJ, al que li atribueixen un groller intent d’entorpir la investigació dels pagaments a la fundació que presidia Urdangarín.

 

EU entén que dins la necessària i urgent tasca de regeneració d’una democràcia malalta pel casos de corrupció i per l’allunyament del poder polític de les preocupacions de la ciutadania, actituds com la del jutge Castro o les associacions judicials contribueixen decisivament a aquesta tasca. Per contra, l’actitud del CGPJ va en la línia de mantenir la situació actual i de no combatre decididament aquesta xacra de la democràcia.

Share This