Els guardonats han estat la Plataforma Crida, l’Assemblea de Treballadors i Usuaris de l’Hospital Son Espases i la Plataforma de Afectadxs por las Hipotecas – Mallorca

Esquerra Unida de Palma ha lliurat enguany, per primera vegada, els PREMIS EMILI DARDER degut a que l’Ajuntament també ha decidit retallar-los. És la nostra voluntat el retre homenatge a una de les figures més determinants per a la història moderna de Ciutat reconeguent el treball que persones i entitats duen a terme en els camps de l’Educació i la Cultura, del Benestar Social i de la Salut pública.

entrega premis emili darder
 
Els premiats d’aquests I PREMIS EMILI DARDES dins les seves diferents categories són:
 
Per la seva tasca en el camp del Benestar Social, la seva trajèctoria durant els darrers mesos i anys, lluitant en contra d’entitats financeres sense escrúpols, denunciant el genocidi financer i contribuïnt a crear una conciència crítica a una societat que desperta han estat els principals motius pels que el PREMI EMILI DARDER en la categoria de BENESTAR SOCIAL ha recaigut a PLATAFORMA D’AFECTATXS PER LA HIPOTECA PAH-MALLORCA
 
Per la seva tasca en el camp de l’Educació pel seu coratge a l’hora de defensar el pilar fonamental per a formar la societat del futur que és l’educació, per la seva valuosa tasca de denúncia i de proposta i per mantenir-se fermes a l’hora d’exigir una educació pública de qualitat, laica, gratuïta i en català, el PREMI EMILI DARDER en la categoria de EDUCACIÓ I CULTURA ha recaigut a  L’EMBUT-PLATAFORMA CRIDA PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT
 
Per la seva tasca en el camp de la Salut Pública, perquè d’entre totes les veus del món de la sanitat que han cridat als carrers durant els darrers mesos, la seva ha estat la que, de forma més clara i nítida, s’ha centrat en la importància d’una sanitat que sigui entesa com a servei públic en lloc de com a negoci d’uns pocs a costa de tothom. Creiem que la defensa de la Sanitat Pública que lideren es mereix que el PREMI EMILI DARDER en la categoria de SALUT recaigui en L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORES I USUARIS DE L’HOSPITAL SON ESPASES (ATUHSE)


La data elegida d’aquests guardons, que s’han lliurat avui al cafè Cabaret Galàctic, no ha estat la vespra del dia de la conmemoració del seu afusellament, el 24 de febrer de 1937.

D’aquesta forma, Esquerra Unida de Palma vol retre homenatge a la figura i l’obra de Darder reconeguent a les persones que a dia d’avui treballen, reivindiquen i lliuten pels mateixos objectius que el batle republicà.

Share This