Joan Josep Nuet, diputat d’EUiA al Congrés de Diputats, i Juanmi Gomila, coordinador d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida, han analitzat avui en roda de premsa l’actualitat política menorquina i de l’estat.

JJ Nuet i JM Gomila

Segons Nuet, el PP ha aplicat pitjor receptes que el PSOE. En un any han empitjorat tots els registres: atur, corrupció, confiança en els polítics, etc. i per tot això Esquerra Plural ha demanat la dimissió de Rajoy i la celebració d’eleccions anticipades, que han de permetre una alternativa real i possible. Aquesta alternativa, en paraules de Nuet, és un canvi de veritat, no un simple canvi cosmètic, per desenvolupar polítiques de futur. Esquerra Unida no pretén monopolitzar aquesta alternativa, sinó que vol ser la veu del carrer i fer possible una nova manera de fer política i donar pas a una democràcia més participativa.

Arran de la reunió a l’aeroport amb el comitè d’empresa d’Iberia, Nuet creu que si es fa l’ERO suposarà la desaparició d’una companyia de referència i açò suposa un greu problema. El govern podria aturar l’ERO i intermediar perquè no es perdin sis mil llocs de feina, més de 160 a Menorca, entre directes i indirectes. Nuet denuncia que els successius governs espanyols han aplicat polítiques errònies pel que fa a Iberia i s’ha perdut una companyia cabdal i es demana qui hi ha sortit guanyant, perquè està ben clar que l’estat espanyol i els usuaris no n’han tret cap profit. Nuet defensa que el transport hauria més ben controlat per l’estat per evitar casos com el de Menorca, com és el fet que un sector clau en l’economia insular i en la vida quotidiana dels menorquins i les menorquines impedeixi la recuperació econòmica de l’illa..

A més, Nuet denuncia que els diputats de les Illes Balears són un dels grups més inactius del Congrés; fins al punt que el PP controla els seus diputats i les preguntes que poden fer a govern. El resultat és que en fan poques i si les fan són irrellevants. Els diputats del PP estan fermats de peus i mans i no defensen els interessos de les persones que els van votar. Per la seva banda, Juanmi Gomila explica que EU ha demanat la dimissió de Grau, perquè no es té cap constància de la seva feina feta al Congrés, excepte quan segueix les directius del seu partir. Del diputat popular i del socialista Gasulla, no es coneixen propostes concretes i referides a Menorca sobre transport aeri, aigua, etc. Gomila creu que Menorca estan molt mal representada per fet o per omissió.

Finalment, a la pregunta sobre els darrers casos sobre espionatge, Nuet ha respost que els espionatges són un fracàs de la política i una demostració que la transparència ha fracassat. Si la transparència fos l’adequada no faria falta investigar les activitats privades dels càrrecs polítics. Nuet reclama lleis de transparència del XXI, un codi ètic assumit per tothom i que la Justícia actuï amb independència quan faci falta.

Share This