no volem un treball de merda
 
Joves d’EU Illes Balears valora que les mesures per impulsar suposadament l’ocupació juvenil, contingudes en el decret-llei aprovat pel Consell de Ministres, al costat d’altres iniciatives econòmiques, es basen en la precarietat i en els ‘treballs de merda’, forçant la substitució d’ocupacions amb drets i retribucions dignes, per ocupacions precàries per al jovent .
 
Advertim també que la suposada novetat de les línies de crèdit de l’ICO per a les petites empreses i els autònoms tornada a ‘vendre’ ara a bombo i platerets pel Govern ja va ser anunciada a mitjans de desembre passat i està en vigor des de principis de gener. Rajoy es “refregeix” a ell mateix i fa que primi la propaganda sobre la realitat .
 
Aquestes propostes, anunciades per Mariano Rajoy en el “Debate sobre el estado de la Nación”, permeten que a la pràctica es puguin encadenar indefinidament contractes en pràctiques al mateix temps que s’estimulen els contractes a temps parcial. Però, sobretot, ens trobam amb la realitat que els pares d’aquells a qui es diu incentivar hauran de deixar ocupacions de qualitat que seran reemplaçades per ocupacions precàries, que bé podríem anomenar ‘mini feines’, destinades a la joventut, amb el que l’executiu de Rajoy complau una vegada més les exigències de la CEOE.
 
Denunciam la contradicció que suposa que no es cansin de dir que som la generació més preparada de la història i el futur d’aquest país, quan aquestes afirmacions cíniques van acompanyades de reformes aprovades ara pel PP i abans pel PSOE que només busquen inserir la joventut en el mercat laboral a través de ‘contractes de merda’ i a costa dels seus drets .
 
La patronal només té un interès, que és emprar mà d’obra cada vegada més barata, explotant cada vegada més perquè no els importam absolutament res de res.
 
Per Joves d’EU Illes Balears la disjuntiva és clara; centenars de milers de joves ens juguem el nostre futur i haurem de decidir si volem suportar condicions de vida cada vegada més esclaves o si lluitem per un model de país del poble i per al poble, on no hagin ‘generacions perdudes’.
 
NO VOLEM UN TREBALL DE MERDA!
Share This