Un president mentider i incompatible lliurarà premis a evasors fiscals i prevaricadors

cara medalla orEsquerra Unida ha decidit no assistir al lliurament de les Medalles d’Or i dels Premis Ramon Llull en protesta pel fet que siguin presidits per un president que ja hauria d’haver dimitit per haver mentit al Parlament, ocultat informació i realitzar activitats incompatibles amb el seu càrrec.

Però això no és tot, tampoc estam d’acord amb els criteris de concessió dels guardons, tot i reconèixer la vàlua personal d’algun dels premiats, creiem que en conjunt no són una bona representació de les persones i entitats de la nostra Comunitat que podrien veure reconeguda la seva trajectòria vital i professional en favor dels conciutadans. En general s’han premiat més el caràcter conservador dels premiats que els seus mèrits, el conjunt dels premiats té un tuf clarament “del PP” i s’ha renunciat a donar reconeixement a un conjunt més plural de la societat.

Estam especialment en desacord amb la Medalla d’Or del campió mundial de motociclisme, Jorge Lorenzo, que és una persona que ha fixat el seu domicili fiscal a Mònaco per tal de reduir pressió impositiva i evitar pagar els seus impostos allà on li correspondria, que beneficiaria els seus paisans. Creiem que no és una actitud digna d’elogi i que, al contrari., mereixeria el rebuig social especialment en aquests moments, encara que entenem que està molt en la tradició d’alguns dirigents i tresorers del partit.

Tampoc podem acceptar que es doni el Premi Ramon Llull a títol pòstum a un batle (Vicent Guasch, de Santa Eulària) declarat prevaricador en sentència ferma. Creiem que la concessió de les més altes distincions de la Comunitat a persones d’aquestes característiques no van en la línia adequada de moralització de la vida pública sinó que persisteixen en premiar persones que han aconseguit èxits professionals al marge de considerar si el seu comportament és èticament acceptable. Actituds com aquestes són les que provoquen el descrèdit i l’allunyament de la ciutadania de la cosa pública.

Share This