És hora de plantar cara al govern central i fer unes altres polítiques

 

cristobal-montoro-retallsEl ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, fa una nova amenaça contra les Comunitats Autònomes que no han pogut arribar a complir els seus abusius objectius de dèficit, anunciant que hauran de revisar els seus plans financers i aplicar noves mesures d’ajust. Aquesta nova amenaça és escandalosa venint d’un ministre que ha estat incapaç de complir els seus propis objectius de dèficit a pesar de la permissivitat de Brussel·les amb el govern central.

 

El gruix del deute públic no correspon a les Comunitats Autònomes ni als ajuntaments (tret del de Madrid i algun altre) sinó del govern central i, així i tot, és precisament aquest govern el que més s’allunya dels objectius de dèficit. Les amenaces de Montoro van molt en la seva línia, més aviat mafiosa, d’amenaçar diversos sectors com ara els actors o els diputats de l’oposició. Aquestes amenaces fetes per un i-responsable polític que per raons del seu càrrec té coneixement de dades confidencials, és del tot inamissible i frega – si no els sobrepassa- els límits del Codi Penal. Al mateix temps que va difonent insídies Cristóbal Montoro aprova una escandalosa amnistia fiscal que afavoreix descaradament els defraudadors entre els quals es troben importants càrrecs del PP i “benefactors” d’aquest partit. El senyor Montoro, donada la seva lamentable trajectòria, no té autoritat moral per a exigir més esforços a les Comunitats Autònomes ni majors patiments als ciutadans.

 

Les Comunitats Autònomes i els ajuntaments, que també es troben amenaçats per una llei preparada pel ministeri de Montoro, són els responsables de donar serveis tant importants per a la ciutadania com la sanitat, l’educació o els serveis socials, qualsevol retallada que afecti els pressuposts d’aquestes institucions tenen efectes gravíssims sobre la part més feble de la societat. En canvi els pressuposts de l’Estat contemplen partides com les de l’exèrcit, la Corona, la policia o el servei exterior que podrien ser reduïts sense perjudicar la qualitat de vida de la població.

 

Per tot això, Esquerra Unida creu que és inacceptable aquesta coacció per part del Ministeri d’Hisenda i que és necessari que des de les Comunitats Autònomes es faci un front d’oposició a davant aquestes amenaces. Lamentablement, el president de la nostra comunitat ja ha demostrat clarament que es mou igual de tant gust aplicant retallades com ocultant informació al Parlament i que és incapaç de plantar-se davant el govern central exigint un finançament correcte que faci innecessari aplicar més retallades.

 

 Esquerra Unida creu que les polítiques d’austeritat extrema ja han demostrat el seu fracàs absolut i que és hora de canviar de polítiques. No es pot seguir castigant la majoria de la població amb retallades injustes o suportant una política fiscal que afecta el consum i les economies més febles. És necessari fer una política expansiva que generi llocs de treball i elimini les retallades. Els recursos econòmics per fer aquestes polítiques hi són, basta veure les notícies dels darrers dies sobre les ingents quantitats econòmics que es desvien a paradisos fiscals o es destinen a pagar favor, el que falta és la voluntat política d’acabar amb els privilegis d’una casta d’aprofitats i governar en favor de la majoria.

Share This