jorge fernandez diaz ministro interiorL’àrea de la Dona i el col·lectiu LGTBI  d‘Esquerra de Menorca rebutgen les recents declaracions del ministre Jorge Fernández Díaz i n’exigeixen la «immediata dimissió». El ministre de l’Interior va assegurar que «si ens oposem al matrimoni entre persones del mateix sexe, no podem usar arguments confessionals. Hi ha arguments racionals que diuen que aquests matrimonis no han de tenir la mateixa protecció per part dels poders públics que el matrimoni natural. La pervivència de l’espècie, per exemple, no estaria garantida’.

Segons Àgueda Tur, aquestes manifestacions no només són “ràncies, reaccionàries i discriminatòries” sinó que són   «radicalment contràries a la dignitat de lesbianes i gais» i de la immensa majoria de la ciutadania, que creu en la igualtat de drets de les persones. A més «inciten a l’odi contra el col·lectiu LGTBI i les seves famílies, reforçant així històriques situacions de desigualtat, estigma i discriminació.

Tur destaca que «sota cap concepte pot encapçalar un ministeri un dirigent que no representa a tota la ciutadania, no defensa la igualtat i la diversitat ni respecta les lleis democràtiques, la Constitució i la Declaració Universal dels Drets Humans».

Igualment desafortunades són les declaracions del diputat autonòmic Antoni Camps a través de Twitter donant suport a les paraules del ministre.  El diputat afirma que “persones diferents han de tenir drets diferents”  i que, per  tant,  les persones homosexuals no poden contraure matrimoni ni formar una família, “posant en dubte, segon Tur,  les bases de la nostra democràcia”.

L’àrea de la dona i el col·lectiu LGTB  d‘Esquerra de Menorca reclama als poders públics un «ferm compromís de respecte i defensa dels drets d’aquest col · lectiu, conquistats pels moviments socials i populars, i reconeguts ja a casa nostra, en especial del dret al matrimoni igualitari entre persones del mateix sexe, la constitucionalitat ha estat reafirmada pel mateix Tribunal Constitucional «.

Tur entén que “el respecte als nostres drets per part de les institucions públiques democràtiques no poden dependre de les conviccions religioses ultraconservadores d’un ministre o d’un diputat autonòmic i que han de demanar disculpes immediatament”.

Tur creu que aquest tipus de declaracions, com les fetes recentment per Toni Cantó, representen un retrocés en la lluita per la igualtat i tem que intentin amagar la incapacitat de la dreta per solucionar la crisi  i oferir alternatives a la ciutadania que no siguin retallades i el desmantellament de l’estat del benestar.

Share This