cabecerabarcenas

Arrel de la publicació dels anomenats “papers de Bárcenas, s’ha pogut comprovar que durant anys algunes  de les majors empreses constructores del país lliuraven importants quantitats de diners al PP, la qual cosa suposa un finançament il·legal. Aquests lliuraments, a més coincidien amb l’adjudicació de contractes molt importants d’obres públiques.

Davant d’això, Izquierda Unida, conjuntament amb organitzacions Ecologistas en Acción, Asociación Justicia y Sociedad, Asociación Libre de Abogados i la Federación Los Verdes, presentaren una querella criminal contra els tresorers del PP, els secretaris generals i els empresaris que efectuaven els pagaments segons els papers de Bárcenas.

El Partit Popular, que encara no s’ha querellat contra Bárcenas, va anunciar de manera immediata que presentaria una “contraquerella” per injúries i calúmnies contra les organitzacions signants de la querella inicial. Aquesta acció, que de moment no s’ha formalitzat, tracta d’intimidar i evitar que la ciutadania reaccioni davant els casos de corrupció del PP, exigint les responsabilitats penals que correspongui.

Les organitzacions signants de la querella contra el PP han iniciat una campanya d’adhesions al contingut de la querella, com una mostra de la indignació ciutadana contra els casos de corrupció i de la voluntat de no deixar-se atemorir per les amenaces del PP. Les adhesions es poden fer per Internet a la pàgina www.querellabarcenas.org

EU de les Illes Balears s’ha adherit a aquesta campanya i posarà tots els seus mitjans per fer arribar la proposta als ciutadans de les Illes, des de la web pròpia, les xarxes socials, els correus electrònics etc. facilitarem la possibilitat de que els ciutadans s’adhereixin a aquesta campanya.

Des d’EUIB creiem que és molt important que hi hagi una resposta ciutadana potent contra la corrupció i contra les amenaces que es fan des del PP per tractar d’impedir la protesta social amb amenaces contra els que decideixin denunciar la corrupció i reclamar actuacions penals contra els seus

Share This