ferre i tur 08-03-13

 

“La dona paga doblement la crisi”. Així de contundent s’han mostrat Marga Ferré  i Àgueda Tur en la roda de premsa per presentar els actes en què participa Esquerra de Menorca amb motiu del Dia de la dona treballadora.

Segons Marga Ferré, “el de la dona és el col·lectiu més afectat per la crisi, ja que es va incorporar  tard al mercat laboral però ha estat el primer a sortir-ne. A més, les retallades als serveis socials i públics ataquen directament la dona perquè és ella qui s’ha de fer càrrec de la família, els malalts… En canvi, s’oblida que una dona no és lliure si no té un salari. La dona no cobra el mateix per la mateixa feina o s’amaga aquesta diferència amb la categoria laboral. També s’aguditza la tendència de llocs de treball temps parcial o temporal.  Cada cop més, les famílies monoparentals cop són més pobres i això un estat democràtic no ho pot permetre.”

Marga Ferré defensa que no es poden fer lleis que deixin fora la meitat de la població. En les reformes legislatives que du a terme el govern del PP hi ha un marc ideològic ben definit, sobretot quan es tracta de la dona: que la dona es quedi a casa si l’estat no cobreix les necessitats bàsiques de la família. “El PP cerca una justificació ideològica a través de la llei de l’avortament, la llei més regressiva d’Europa després de la irlandesa”. La llei de bases de règim local suposarà que els ajuntament no podran fer-se càrrec de serveis socials bàsics com les escoletes.  Qui pagarà això en darrer terme perquè la dona haurà de quedar-se a casa. “Ens trobam, idò, denuncia Ferré, davant una involució de valors. Es torna a aquella idea que la dona no és cap de família, per tant cobren manco i perden primer la feina i les darreres per ser contractades perquè se suposa que tenen més càrrega familiar que un home.”

Ferré defensa que la democràcia ha de ser per a tothom i que els dret conquerits han de ser lluitats cada dia allà on faci falta.  Cal recuperar l’esperit de les dones que van lluitar pel sufragi universal i que van lluitar pel dret de totes… i tots.

Share This