Vaga marc 2013 Capcalera

També COAPA ha donat suport als sindicats que convoquen la vaga de professorat, ja que comparteix els principals motius per seguir la vaga i plantar cara al conseller Bosch en tots els fronts que ha obert.
 
Esquerra Unida comparteix la necessitat d’una resposta contundent, més necessària que mai, contra l’avantprojecte de la LOMCE, a punt d’entrar al Congrés (que duria a un canvi de model, directe cap a la privatització); contra la “llei de símbols” (clarament feta aposta, per criminalitzar les campanyes “enllaçats pel català” i dels llaços verds en defensa de la qualitat educativa, i per anular l’autoritat democràtica dels claustres); contra el decret de convivència (que, lluny de donar “autoritat” al professorat, esmola les eines per fer una cacera de bruixes contra els discrepants);  i contra l’avantprojecte de TIL (Tractament Integral de Llengües, que es carrega la immersió lingüística, consensuada fa dècades).
 
Totes aquestes lleis, que afecten de forma directa els docents, pretenen: crear una escola sense esperit crític, una fàbrica de mà d’obra, amb un professorat alineat amb la dreta nacional-catolicista; eliminar la transparència en la contractació d’interins; imposar una gestió d’elits empresarials, enlloc de fer dels centres espais oberts a la democràcia.
 
La retallada sobre retallada de sous als docents s’afegeix a una retallada de drets rere drets. La conselleria és capdavantera a l’Estat en l’aplicació obedient de totes les involucions que vénen del govern central. Els docents, no només perden drets econòmics, que és molt greu, sinó també drets laborals: contra això la vaga és l’eina de la lluita obrera. El sistema educatiu de les Illes està gestionat per una conselleria bel·ligerant amb tots els sectors crítics, va al davant amb les retallades, i es situa a la coa en inversió econòmica en l’educació pública de tot l’Estat.
 
Per tots aquests motius, Esquerra Unida fa una crida a docents i alumnes a secundar la vaga de forma massiva, i a participar en les concentracions de dimecres i dijous davant  la conselleria, per tal de fer ben visible el descontent del món educatiu amb l’executiu autonòmic i central, i la necessitat de diàleg amb els agents socials pertinents.
 
Per fer sentir el clam general de la ciutadania: la necessitat i el dret a una educació pública, gratuïta, laica, de qualitat i en català!

Share This