EU portarà al Congrés del Diputats, mitjançant la Diputada Caridad García, l’esborrany de la llei de símbols del Govern Balear perquè representa un atac als principis constitucionals i a les llibertats més elementals dels claustres escolars i el professorat

EUiA i EUIB treballaran conjuntament per a defensar el model d’immersió lingüístic perquè el seu atac pel PP posa en perill la cohesió social.

2013-03-15 12.20.16

Durant el dia d’avui es desenvolupa una jornada de treball d’EU juntament amb la comunitat educativa, és per aquest motiu que s’han desplaçat a Mallorca el diputat Joan Mena, d’ICV-EUiA i portaveu de la comissió d’ensenyament i universitat del Grup ICV-EUiA al Parlament de Catalunya i Caridad García, Diputada del Grup de la Izquierda Plural i membre de la comissió d’educació al Congrés.

Ambdós participaran a una reunió organitzada per EUIB amb representants de la comunitat educativa, sindicals de l’ensenyament, Plataforma Crida, Federació Balear i de Mallorca de pares i mares d’alumnes, dues organitzacions d’estudiants, i professorat de la UIB per intercanviar impressions sobre la situació d’atac a l’educació pública i amb l’objectiu d’acordar estratègies de lluita i proposta que es canalitzin mitjançant el Grup Parlamentari.

Carida García, en roda de premsa ha alertat del que representa l’esborrany de la LOMCE presentat pel Ministre Wert, en la seva exposició de motius, resumeix la filosofia que guia el texte de la llei, deixa entreveure la concepció de l’educació no com un dret fonamental que han de garantir els poders públics mitjançant una xarxa escolar de centres públics, sinó com un bé particular que ha d’estar especialment al serveis del sistema productiu”

Aquesta llei, per tant, serveix de màscara per justificar les retallades i el desmantellament de l’educació pública. Una llei, que s’imposa a esquenes de la comunitat educativa.

EU portarà al Congrés del Diputats, mitjançant la Diputada Caridad García, l’esborrany de la llei de símbols del Govern Balear perquè representa un atac als principis constitucionals i a les llibertats més elementals dels claustres escolars i el professorat.

Joan Mena, ha explicat la necessitat de col·laborar estretament entre EUiA i EUIB davant a l’atac al model d’immersió lingüístic, un ataca que posa en perill la cohesió social a Balears. En aquest sentit el diputat català ha explicat que s’ha posat en marxa una comissió de treball que treballarà en aquest sentit entre ambdues federacions.

Per la seva banda, Manel Carmona ha manifestat que al dèficit de finançament històric en Educació a Balears, s’ha sumat el pitjor executiu des de la transició democràtica. Bosch està primant les concertades sobre les públiques, està massificant les aules augmentant les ràtios, s’ha carregat gairebé un milenar de professors, ha eliminat els programes d’orientació i suport que garanteixen l’igualtat d’oportunitats: PROA, TISE, etc, etc, etc

 Carmona, creu que es preparen noves retallades en educació, en la mesura que el dèficit de Balears està molt per sobre de l’exigit pel Ministre Montoro i el PP no té pensat canviar l’orientació de la seva política “austericida” econòmica.

Share This