La declaració d’incompatibilitat haurà de comportar el retorn de les quantitats cobrades indegudament

 

2013-03-18 11.29.16

 

El dia d’avui, Guillermo Lillo, coordinador d’EU a Marratxí i Manel Carmona, Coordinador general d’EUIB, acompanyats d’altres membres d’EU, han presentat davant l’Ajuntament de Marratxí una denúncia per reclamar que aquest ajuntament declari que Bauzá va incórrer en incompatibilitat quan ocupava els càrrec de regidor de sanitat i urbanisme i alcalde d’aquest municipi, al mateix temps que era titular de la seva farmàcia i participava en l’administració de les empreses José Guitart Poch SLNE i Bauser Internacional SL. Així mateix, es reclama que es derivin els efectes legals inherents a aquesta declaració, reclamant les quantitats econòmiques percebudes indegudament pel senyor Bauzá, atès que aquestes es derivaven d’una suposada DEDICACIÓ EXCLUSIVA que s’ha demostrat que era radicalment falsa.

 

Aquesta actuació de caràcter jurídic d’EU s’afegeix a la que ja s’ha fet davant la Comunitat Autònoma i és el pas previ a actuacions de caràcter judicial.

 

En qualsevol cas, les accions jurídiques no haurien de ser necessàries si el president de les Illes Balears tengués una mínima dignitat i ètica política. En qualsevol país amb una democràcia consolidada, un president que s’ha demostrat que ha mentit al Parlament i als ciutadans, un president que vulnera les lleis cobrant indegudament unes quantitats que corresponien a una dedicació exclusiva que mai s’ha produït, hauria presentat la seva dimissió de manera immediata.

 

Precisament l’objectiu del conjunt d’accions que desenvolupa EU és el d’aconseguir la dimissió del president i el retorn de les quantitats cobrades de manera irregular. En aquest sentit, hem obert un espai web (www.bauzalladre.org ) en el qual els ciutadans poden adherir-se a la campanya per a reclamar la dimissió de Bauzá.

 

Esquerra Unida entén que les Illes Balears no ens mereixem ni podem consentir tenir un president que vulnera les lleis en favor seu i que menteix de manera sistemàtica. En aquests moments de crisi econòmica gravíssima que colpeja amb duresa els ciutadans, no és acceptable que la Comunitat estigui presidida per un personatge que es permet cobrar per unes activitats, la dedicació exclusiva, que no realitza. Tampoc és acceptable, i suposa un gran desprestigi per a la política, un president mentider, que s’afegeix a l’allau de casos de corrupció que hem patit. Per tot això, la dimissió del president Bauzá és un deure democràtic inajornable, si no es produeix per pròpia iniciativa, la ciutadania ho haurà de reclamar de manera permanent.

 

S’adjunta el text de la reclamació presentada davant l’Ajuntament de Marratxí, foto de la presentació de la denúncia i el “banner” de la campanya www.bauzalladre.org

 

banner bauzalladre

Share This