moli sant lluisLa interessant col·lecció de peces museístiques que formen el museu etnològic del Molí de Dalt de Sant Lluís fa nou mesos que esta guardada a un magatzem pròxim i per tant fora de l’exposició al públic. Aquesta col·lecció està formada per una gran varietat d’eines emprades a les tasques del camp i oficis avui desapareguts.
 
El museu etnològic del Molí de Dalt de Sant Lluís està integrat dins la Xarxa Menorca Monumental i, per tant es segueix anunciant i promocionant a pesar de que és impossible ser visitat pel públic. Aquests dies la Conselleria de Turisme del Consell de Menorca anunciava que promocionarà les visites a la xarxa monumental de l’illa, entre les que s’hi troben la ruta etnològica i artesanal i la ruta museística. Mantenir aquest museu desmantellat es contradiu amb aquest amb aquest gran anunciat i el buida de contingut.
 
La setmana passada l’Ajuntament de Sant Lluís va convocar totes les entitats del municipi per anunciar-los que volia proclamar “l’Any de les tradicions” i començar a posar en marxa aquesta iniciativa. El fet de que el nostre museu etnològic estigui tancat des del mes de juliol de l’any passat també es contradiu amb aquest altre gran anunciat.
 
Tant a les comissions informatives com al Ple de l’Ajuntament m’he interessat per aquesta situació i l’equip de govern ha confirmat que la col·lecció museística es va retirar per fer servir l’espai per fer algunes exposicions temporals i que de cara a l’estiu el fons museístic tornarà a ser al seu lloc, encara que no de forma permanent.   Al nostre poble hi ha altres espais per fer exposicions i el museu etnològic s’hauria de potenciar, fomentar i promocionar com a valor cultural del poble, i no només de cara a l’estiu que és quan ens visita un turisme massiu, sinó tot l’any ja que tant es parla de  desestacionalitzar la temporada turística, i, sobre tot, perquè la gent d’aquí el pugui gaudir.
 
Els elements que formen el museu etnològic de Sant Lluís són una bona mostra d’un passat no tant llunyà que un temps va formar part de la vida quotidiana de la gent més major i amb el museu tenim l’oportunitat de donar a conèixer a les generacions més joves.
Share This