Des d’EU exigim una rectificació immediata a la Conselleria que encapçala Bosch.

opus deiÉs vergonyós destinar doblers públics a formacions religioses d’elit que perpetuen un model de societat de l’època del franquisme.

El coordinador de la formació, Manel Carmona ha posat de manifest que a Galícia, Andalusia i tot arreu on es denuncia el finançament amb doblers públics d’escoles que incompleixen la llei segregant  per sexe l’alumnat, els tribunals donen la raó a les demandes i es retiren els concerts, per tant, és presumible que a en el cas de la nostra comunitat també es guanyi.

El quefer de Bosch al front de la Conselleria deixa ben clar que la seva voluntat de complir la llei només és a la carta : per escolaritzar en castellà sí vol complir algunes sentències judicials però per destinar doblers públics a la “secta amiga”  fa cas omís a la jurisprudència.

És clar que les retallades són ideològiques i que el “fer política” i “adoctrinar” només es fa des de l’executiu: la voluntat política del govern Bauzá és clara, retallades, crítiques i desprestigi injustificats de cara a l’escola pública, mentre omplen les butxaques d’aquells que ideològicament els donen suport, promulgant la segregació i la diferenciació no només per sexes sinó també per classes socials. A més l’executiu balear en aquest cas “predica “ amb l’exemple, ni una dona al cap de responsabilitats de govern ens fan sospitar que és el model de societat que volen per el futur, el més allunyat de la societat lliure, igualitària i democràtica.

La coeducació i que l’escola esdevingui una eina de cohesió social són fonamentals  en aquests moments i la conselleria es dedica, eliminant beques de menjador, de transport, ajuts per llibres i un tan llarg etcètera, a obrir bretxa entre la igualtat d’oportunitats que una  societat realment democràtica ha d’oferir a la ciutadania.

Per tot això, des d’EUIB, com es fa des d’Andalusia d’ençà es governa, s’ impulsarà l’eliminació dels concerts a aquesta tipologia d’escoles religioses segregacionistes i excloents des del tribunals i de forma clara des del futur govern a les Illes.

Share This