El proper dijous 11 d’Abril ens visitará Alberto Garzón Espinosa, Diputat d’IU al Congrés

El dijous dia 11, a les 20,30 hores, al Cub Diario de Ibiza, ens donarà una conferència seguida de col·loqui amb el títol de “La gran estafa”, que és també el títol del seu últim llibre.

 

albertogarzonv6

 

Alberto Garzón Espinosa és un polític i economista espanyol. Va ser investigador a la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, així com membre del col·lectiu Economia crítica i crítica de l’economia. Des de les eleccions generals de 2011 és diputat al Congrés per aquesta formació.

Militant d’Esquerra Unida des de 2003, Garzón és Llicenciat en Economia per la Universitat de Màlaga, màster en Economia Internacional i Desenvolupament per la Universitat Complutense de Madrid. També és membre de ATTAC(organització que promou el control democràtic dels mercats financers).

El 2 d’octubre de 2011 va ser triat per encapçalar la llista d’Esquerra Unida Els Verdes-Convocatòria per Andalusia per Màlaga per a les eleccions generals de 2011, resultant triat diputat, sent el diputat més jove del congrés en aquesta legislatura. Al gener de 2013 va ser triat membre de la Comissió Executiva Federal d’Esquerra Unida, màxim òrgan en l’adreça de la formació, assumint la responsabilitat d’Economia Política Global.

El 29 de novembre de 2011, dia en què van acudir al Congrés per acreditar-se com a membres del Parlament resultant de les eleccions generals del mateix mes, Garzón i el seu company de files *Cayo Lara (líder de la coalició) renuncien al sistema de pensions privat que se’ls concedeix a cadascun dels membres del Congrés.

El 7 de febrer de 2013, Garzón va fer pública la seva nòmina oficial al Congrés i va aportar altres dades sobre els seus ingressos i patrimoni en llaures, segons va explicar en el seu web, de la transparència i l’ètica. D’aquesta forma també és un dels primers diputats en fer-ho, atès que el Congrés dels Diputats no fa públiques les nòmines.

Share This