portsib logoHeaderEl Govern acaba d’anunciar la seva intenció de privatitzar tots els ports gestionats per la Comunitat Autònoma, d’aquesta manera la privatització, ja molt avançada, de Calanova no ha estat més que l’inici d’una privatització massiva.

La situació dels ports de la Comunitat és molt diversa. De fet, només 17 dels 41 ports de la Comunitat són gestionats de manera directa, però la privatització sistemàtica d’aquests ports només pot portar perjudicis pels usuaris i pel conjunt de la ciutadania. Si en el cas de determinats ports de petites dimensions no té massa transcendència el model de gestió, en altres la seva privatització és del tot inacceptable.

Pensem que entre els ports que volen ser privatitzats estan el de Ciutadella i el de Sant Antoni de Portmany, que són les segones vies d’entrada de viatgers i mercaderies de Menorca i Eivissa respectivament, amb competència directa amb els ports estatals de Maó i d’Eivissa ciutat. La privatització d’aquests ports seria una autèntica aberració del tot inacceptable.

Tampoc és acceptable la privatització d’un port com el de Sóller que té previst rebre 11 creuers al llarg d’enguany. En general, tots els ports que es privatitzin tendran la tendència a augmentar les seves tarifes i a destinar-los a embarcacions de major eslora, que són les que donen un major benefici a les empreses privades, perjudicant de manera evident als actuals usuaris que, en molts casos, no podran fer front al pagament dels amarraments privatitzats. Ja en l’actualitat les tarifes que cobren les instal·lacions portuàries privades són molt superiors a les de les públiques, i aquesta tendència es pot disparar amb la privatització generalitzada, ja que desapareixerà la competència d’unes instal·lacions públiques amb preus més raonables.

El PP, que es presentava com un partit amb gran capacitat de gestió, ha demostrat en la pràctica una incapacitat molt gran, tan pel que fa a la gestió portuària com a molts altres aspectes de gestió d’allò que és públic. Una incapacitat que els porta a la privatització de serveis, que és la sortida fàcil, però que té costos importants de cara als usuaris dels serveis, encara que donen bons beneficis a les empreses adjudicatàries de les instal·lacions privatitzades.

Si hi ha possibilitats de privatització, vol dir que hi ha possibilitats de negoci, ja que si nos fos així cap empresa lucrativa es presentaria als concursos. Per tant, les pèrdues actuals de l’administració es poden corregir millorant la gestió, sense necessitat de deixar l’explotació dels ports en mans privades.

Per tot això, Esquerra Unida s’oposa a la privatització generalitzada dels ports de la Comunitat i exigeix una gestió pública eficaç, al servei dels interessos de la majoria de la població i no de les empreses privades.

Share This