Les evidències de la vinculació de la infanta amb els negocis de seu marit ha portat el jutge a prendre aquesta decisió

infanta cristinaLa instrucció del cas Nóos duta a terme pel jutge Castro amb gran diligència, a portat aquest jutge a la conclusió, ben evident, de que la infanta Cristina, esposa del principal implicat, Iñaki Urdangarín, i sòcia i beneficiària de l’entramat delictiu generat per Urdangarín i el seu soci, Diego Torres.

EU valora molt positivament aquest acte d’independència judicial, tant diferent del que ens tenen acostumats altres instàncies judicials, la seva valentia i el seu rigor en la instrucció.

Per a Manel Carmona, coordinador d’EU, decisions com aquesta ens fan tornar a confiar en la justícia i es demostra que, si hi ha voluntat i coratge, la justícia pot ser realment independent i igual per a tothom.

Com ha dit el diputat d’IU, Gaspar Llamazares, la decisió judicial, coincideix amb el sentit comú, ja que “la idea d’una infanta florer era ofensiva per a les dones i increïble per a l’opinió pública”.

Aquesta decisió judicial, a més, deixa en evidència el grup parlamentari popular del Parlament balear, que ahir mateix es va negar a demanar la retirada del títol de Ducs de Palma al matrimoni d’imputats format per Iñaki Urdangarín i Cristina de Borbó.

Per aquest motiu, EU plantejarà la retirada d’aquest títol en el Congrés de Diputats, a través del grup parlamentari d’Izquierda Plural.

Share This