L’oficina de defensa del menor, que dirigeix Maria Garrido Pascual, hauria d’actuar davant les condicions insalubres que alguns infants i joves pateixen dins els centres escolars.

Escola Son MaciaPer EU, la direcció general de planificació de centres, encapçalada per Guillem Estarellas, hauria de fer públiques les actuacions fetes durant el 2012, informant a la ciutadania de quines deficiències s’han detectat  i informat des dels centres  i quines han rebut solucions per part de la conselleria que dirigeix Rafel Bosch.

Després de les informacions aparegudes sobre el centre nou de Sineu Rodamilans i el ja escàndol de deixadesa vers el centre  Miquel  Duran i Saurina d’Inca, per a EU el que és més que evident és que alguns centres es troben al límit en manteniment de les seves instal·lacions i infraestructures, tant per mor de la disminució de pressupost per despesa corrent que han anat patint  com per la inoperància d’una direcció general capaç d’enviar els tècnics de l’IBISEC a retirar llaços el dia de la vaga general , (fet que ja denunciàrem quan Celeste n’estava al capdavant), i no fer-ho per solucionar goteres, fongs i humitats dins aules dels centres educatius.

Recordem que són infants i joves els que tenim dins les infraestructures malmeses  i que si la deixadesa de la conselleria els posa en perill, demanam  a l’oficina de defensa del menor que s’interessi en la recerca de solucions.

A les nombroses retallades que està patint el pressupost per educació a les Illes s’uneix l’escàndol del desviament de crèdits que eren per educació i han anat a pagar deute d’IB3, com s’ha denunciat. COAPA ha exigit a Aguiló que  doni explicacions al respecte, petició que des d’EUIB compartim plenament.

Share This