EU havia denunciat aquest abocament il·legal davant l’administració i la fiscalia

 

denuncia bidons cala agulla

 

EU de Capdepera ha pogut constatar la retirada de 126 bidons rovellats, que s’havien dipositat il·legalment en un abocador clandestí, situat en un espai protegit per la LEN corresponent a l’ANEI núm. 11, Cala Agulla-Cala Mesquida. Aquest abocament, a més de degradar paisatgísticament aquest espai protegit, suposava un important risc de contaminació i propiciava que la zona es pogués convertir en un més dels molts abocadors il·legals que hi ha al llarg del nostre territori.

 

Davant la inoperància de les autoritats municipals i autonòmiques, que no havien fet res per a eliminar aquest abocament, EU de Capdepera, fent-se ressò d’un malestar ciutadà, va denunciar el fet davant l’Ajuntament, la Conselleria de Medi Ambient i la fiscalia.

 

Arrel de la denúncia d’EU, la Conselleria va obrir un expedient que ha donat peu a la retirada total dels bidons, esperem que la conclusió de l’expedient del Govern es completi amb la sanció corresponent als responsables d’aquest abocament il·legal, ja que aquest fets que atempten contra el nostre patrimoni natural no han de quedar impunes. Així mateix, esperam de la fiscalia l’agilització de les diligències obertes per tal de determinar si s’han produït fets delictius.

 

EU de Capdepera, a l’hora que celebra la resolució d’aquest problema, anima a tots els ciutadans ha denunciar aquelles accions que posin en perill el medi ambient i s’ofereix com a vehicle per a traslladar aquestes denúncies a les autoritats competents, exigint la seva actuació. La participació ciutadana és imprescindible per aconseguir el manteniment dels espais naturals i per evitar les actuacions que els posin en perill. Entre tots podem aconseguir que s’evitin les agressions al territori o que, si es produeixen, puguin ser corregides i sancionades ràpidament.

 

Adjuntam fotografies en les que es pot veure aquest espai amb l’impacte provocat per l’abocament de bidons i com ha quedat després de la seva retirada. Així mateix, adjuntam un plànol de la zona.

Share This