No solament s’omplien les butxaques, sinó que finançaven il·legalment el PP
 
CardonaEl judici del Ca Scala, que ha començat a l’Audiència Provincial contra 18 imputats està posant en evidència el que era el Govern de Jaume Matas, ja condemnat per corrupció, i alguna de les seves conselleries. Les declaracions de la majoria d’imputats “penedits”, que tracten de rebaixar les seves condemnes col·laborant a última hora amb la Justícia, fan aborronar. La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia que dirigia Josep Juan Cardona, ma dreta de Matas, era una autèntica cova de lladres, en la que s’havia organitzat una trama de saqueig sistemàtic de les arques de la Comunitat, una trama que comptava amb el suport de tota la cúpula del PP, que va permetre aquestes actuacions sense posar cap entrebanc, a pesar de les denúncies de l’oposició política i els mitjans de comunicació.
 
A pesar del que afirmi l’actual portaveu parlamentària del PP, que era consellera del Govern més corrupte de la història de Balears, no eren fets aïllats, no era una qüestió de persones determinades, sinó d’una autèntica banda de delinqüents gestionant els pressuposts públics. Aquesta banda, no només aconseguia l’enriquiment personal i el de les empreses amigues que es quedaven amb tots els contractes públics, sinó que també servia per al finançament il·legal del partit, com en el cas de la propaganda electoral del PP d’Eivissa, encarregada i pagada per part de la conselleria com si es tractàs de propaganda electoral. L’encarregat, per ordre directe del conseller Cardona, que era candidat, va ser José Manuel Alcaraz. Tal vegada aquesta col·laboració, destinada a alleugerir la despesa electoral del partit, hagi estat l’únic mèrit que ha portat a José Ramón Bauzá fer aquest personatge “Delegat del Govern” a Formentera, establint un comissariat polític sobre l’únic consell insular que no controla el PP.
 
El saqueig de les arques públiques, segons estimacions de la fiscalia, supera els 8 milions d’euros. A tot això s’ha d’afegir la immensa malversació que suposaren la gran quantitat de viatges “turístics” a Xina i els Estats Units, sense cap contingut real sobre exportacions, fets amb un gran seguici que s’allotjava en establiments de luxe. Aquests fets poden no tenir transcendència penal, però mereixen la màxima reprovació política per malbaratament de recursos públics que es feien amb l’únic objectiu de la propaganda partidista. Tot el Partit Popular que emparava i aplaudia aquest comportaments, és responsables d’ells.
 
Esquerra Unida espera que hi hagi una sentència exemplar contra aquest cas de corrupció massiva que, a més de les penes de presó que puguin correspondre, suposi el retorn de totes les quantitats robades per part de la banda.
 
Així mateix, esperam que el PP retorni el que va espoliar dels pressupost públics per a imprimir la seva propaganda electoral. Els fets ja reconeguts pels seus protagonistes, ja els hauria d’haver suposat una cura d’humilitat, el reconeixement dels comportaments immorals i delictius, la petició de disculpes a la ciutadania de les Illes i la devolució de les quantitats que perceberen de manera il·legal. No és pot acceptar que sense fer res d’això, es vulguin situar per damunt de la corrupció dient que el partit no té res a veure, que eren conductes individuals. Quan això ho diu una persona que formava part  del mateix Govern que practicava aquest robatori, la cosa és

Share This