El govern del PP té l’obligació d’atendre el clam popular contra els desnonaments

 

consejera-andaluza-Fomento-Vivienda-Elena-CortesEl decret llei de la Comunitat andalusa sobre “Funció Social de l’Habitage” és una iniciativa innovadora al nostre país, elaborat per la conselleria d’IU Andalusia dins el govern de coalició amb el PSOE. Aquest decret llei preveu l’aturada dels desnonament i l’expropiació dels habitatges que, per no poder fer front a les hipoteques, han quedat en mans de les entitats bancàries, per deixar-los en règim de lloguer social a les famílies desnonades.

 

El decret llei andalús ha rebut un gran recolzament social per part de la població i de les associacions que, com la PAH, lluiten des de fa anys en favor del dret a l’habitatge i contra els desnonaments i els abusos bancaris. És una resposta adient al gravíssim problema dels desnonaments, que contrasta amb l’actitud del govern central, que es nega a aprovar les propostes de la ILP que varen signar casi un milió i mig de ciutadans, així com de les comunitats autònomes governades pel PP.

 

EU celebra que els grups parlamentaris socialista i de Més, portin aquesta iniciativa al Parlament balear, demanant que a les Illes també es legisli en el mateix sentit que s’ha feta a Andalusia. Creiem que és una oportunitat perquè el govern del PP, que no ha fet res fins ara, aprofiti per fer una regulació autonòmica que protegeixi el dret a l’habitatge i controli els abusos.

 

El decret llei andalús, demostra que és possible fer unes altres polítiques, sempre que els drets dels ciutadans es posin per davant dels interessos de les entitats financeres. El PP estatal i el de les Balears no pot continuar cec i sord davant el clam popular que exigeix una sortida al drama dels desnonaments i a la manca d’habitatges assequibles a les famílies modestes. És hora d’actuar, Andalusia ha marcat el camí.

Share This