stop-desnonamentsEl president Bauzá va perdre ahir una oportunitat per demostrar que encara li queda un mínim de sensibilitat social. Davant la proposta de copiar el decret llei andalús que preveu l’expropiació de pisos dels bancs per donar-los en lloguer social, va desqualificar aquesta actuació, a la que va definir com un “brindis al sol”. No ha arribat tant lluny com com la secretària general del seu partit, que va tenir la manca de vergonya de dir que els votants del PP es queden sense menjar per tal de pagar la hipoteca, però no es quedà molt lluny.

El mateix dia en que Bauzá feia aquesta afirmació, l’Ajuntament de Palma, del seu mateix partit, anunciava que ha hagut de suplementar la partida destinada a ajudar les persones sense casa, ja que es troben completament desbordats per la situació.

La proclama constitucional de que l’habitage és un dret, ha esdevingut un sarcasme: milers i milers de persones perden les seves cases per no poder fer front a les hipoteques abusives, amb les conseqüències dramàtiques –que poden arribar al suïcidi- que això comporta, mentre es manté una especulació massiva sobre habitatges buits, sense que s’adopti cap mesura punitiva contra aquest comportament insolidari. Els bancs, que incorporaven clàusules il·legals –com ha dit la UE- reben quantiosíssimes subvencions públiques que premien uns gestors incompetents que han tengut, i encara tenen, comportaments criminals, com va definir molt encertadament Ana Colau, desnonat sense contemplacions als que no poden fer front a les hipoteques i les seves clàusules abusives. Només l’acció decidida dels voluntaris de la PAH i algunes actuacions d’advocats i jutges han aconseguit reduir el nombre de desnonaments.

L’alternativa plantejada per la ILP, promoguda per la PAH, es troba encallada al Congrés dels Diputats, on la majoria absoluta del PP es prepara a deixar-la completament desnaturalitzada. Davant d’aquesta situació dramàtica i la manca de resposta per part del govern central, el decret llei andalús planteja una opció diferent i valenta, que fa front a la situació i suposa una sortida per a tantes famílies que es troben a punt de perdre la seva casa, però el senyor Bauzá prefereix ridiculitzar-la i seguir en la inactivitat absoluta.

Per a EU, Bauzá i el seu govern, així com els diputats del PP que votin contra el contingut mínim de la ILP són còmplices de la situació actual i culpables del manteniment d’una situació absolutament injusta que porta a la desesperació i a l’exclusió

Share This