Pp-formenteraJosé Manuel Alcaraz, cap de gabinet del Conseller de Comerç, Josep Juan Cardona, ha reconegut davant el fiscal i el tribunal del cas Scala, que fou l’encarregat de decidir el contingut dels fulletons de propaganda electoral del PP per a les circumscripcions d’Eivissa i Formentera, que foren impresos i transportats des de Mallorca a Eivissa com si fossin propaganda institucional del CDEIB. Les empreses que feren les dues feines eren les que treballaven habitualment per a la Conselleria de Comerç.

Tot i que Alcaraz ha declarat que ell no era l’encarregat de decidir quina era la impremta que havia d’imprimir els fulletons, ni quina empresa havia de fer el transport, tot un cap de gabinet que, segons declaracions pròpies, com a “personal més pròxim” al conseller l’acompanyava en els seus viatges i s’allotjava com ell en hotels de 5 estrelles, no es creïble que no conegués que el material que ell mateix a contribuït a dissenyar es va imprimir i transportar com a material propi de la conselleria, encara que ara vulgui descarregar tota la responsabilitat sobre l’antic conseller. J.J. Cardona, sens dubte, era el màxim responsable de la trama corrupta com senyalen tots els informes, però la trama no hauria estat viable sense la col·laboració dels càrrecs més pròxims al conseller, com és el cas de José Manuel Alcaraz.

Alcaraz és l’únic directiu de la conselleria de comerç  de l’època de Cardona que encara està en actiu en la política: José Ramón Bauzá el va nomenar representant del govern a l’illa de Formentera, per tal de tenir un comissari polític del PP a l’única illa que no controla.

Esquerra Unida reclama la destitució de José Manuel Alcaraz com a delegat del Govern a Formentera i la eliminació del càrrec. Ni Formentera necessita un comissari polític, ni és lògic que una persona amb l’historial polític del senyor Alcaraz ocupi cap càrrec de la Comunitat Autònoma.

Share This