CARTEL LOMCE NO 2013

 

EU dóna suport a les tancades del 25 d’abril per la defensa de l’Educació Pública per part de la Comunitat Educativa, dels seus treballadors i treballadores, de les mares i pares així com dels alumnes. Una educació a la qual se li retallen els fons públics, per destinar-los a rescatar la banca, mentre es mantenen en un estat precari les condicions del professorat i dels estudiants.

Amb el lema “25A, TANCATS PER REFORMA EDUCATIVA. NO PAGUEM EL SEU DEUTE AMB LA NOSTRA EDUCACIÓ!”, la Plataforma Crida promou i coordina a Mallorca les tancades, que ja són una realitat, secundades per nombrosos centres de primària i secundària, amb el suport i participació de FAPA, associacions d’alumnes i sindicats; amb una clara finalitat: fer difusió de l’amenaça que suposen la LOMCE, la Llei de convivència, la Llei de símbols i el Decret de tractament de llengües.

La Conselleria d’Educació de les Illes Balears, seguint un comportament clarament pre-constitucional, ha promogut dues lleis i un decret per exercir l’autoritarisme i la censura impunement. No volen consentir cap veu que discrepi de la política educativa d’una Conselleria incapaç de mantenir un mínim de diàleg, que s’estima més aplicar funcions punitives sobre mestres i professors.

Aquestes tancades són una forma de denunciar i mostrar a la societat l’asfíxia econòmica i la manca de llibertat d’expressió a que el PP està sotmetent els centres públics i els seus treballadors, i que en molts casos arriba a situacions insostenibles que van en camí de desmuntar el dret a l’Educació Pública.

EU defensa l’Educació Pública, laica i de qualitat, com a millor forma de garantir la igualtat d’oportunitats, contra els atacs de l’actual Ministre Wert, contra el projecte de llei educativa que vol imposar el Govern de Mariano Rajoy. Per això, Esquerra Unida ha impulsat la seva campanya ‘LOMCE NO’ per aconseguir la retirada d’una contrareforma educativa segregadora, antidemocràtica, mercantilista, sexista i adoctrinadora.

Per això, des d’EU donam suport i feim part activa de les tancades de dia 25 d’abril, i animam a la resta de col·lectius que estan lluitant per uns serveis públics de qualitat, que se sumin a elles. Alabam especialment la iniciativa de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mallorca, PAH, i a la seva portaveu, Àngela Pons, per la iniciativa d’aquesta plataforma de recórrer diferents centres de Ciutat durant la jornada de les tancades, per mostrar-los la seva solidaritat.

És hora de prendre consciència i organitzar-se, de defensar i reclamar un model social que posi el coneixement al servei i a l’abast de tota la societat, enfront dels objectius privatizadors i mercantilistes de l’ofensiva neoliberal.

 

Recordam a tothom que la Plataforma Crida ha elaborat un recull de material i documents d’anàlisi de la LOMCE, de la Llei de símbols, la Llei de convivència i el Decret de tractament de llengües; per debatre durant la jornada, disponible a la web:  http://webs.ono.com/25a

Treballarem units per l’èxit del 25A!

Per la defensa de l’EDUCACIÓ PUBLICA, LAICA I DE QUALITAT.

Share This