EU acusa la conselleria de Bosch d’experimentar amb alumnes, professors i famílies aprovant un decret que neix sense inversió , sense dades objectives del seu funcionament i d’esquena a tota la comunitat educativa.

bosch-kiaaa100 centres educatius i 3000 docents han presentat signatures en contra d’aquest pla, al qual també s’hi han oposat els sindicats majoritaris de l’ensenyament.

Per  a EU, el TIL aboca a més fracàs escolar: aprendre en 3 llengües, quan les d’ús domèstic, les dels mitjans de comunicació i l’entorn són castellà i català (aquest encara en clara desavantatge) pot significar senzillament no aprendre res. Recordam que el programa “Seccions Europees” s’aplica amb èxit a molts centres però sempre de forma progressiva, planificada i mesurada. Per tant, consideram que el TIL  és l’excusa  del PP per liquidar la immersió lingüística, i amb aquesta, una part del model de cohesió social i cultural de les Illes de la democràcia ençà.

L’anunci dels 100 docents destinats a implementar aquest pla  per part del Conseller sona a burla, quan n’ha deixat de contractar quasi un miler aquest curs, minvant equips de suport i negant-se a substituir el professorat abans del 15è dia d’absència per baixa, així com minvant la formació permanent de forma dràstica i no havent donat el termini suficient al funcionariat per assolir el nivell de competència en anglès necessari per impartir les diferents matèries en llengua anglesa (B2)

Per a la nostra formació és inacceptable que el PP no hagi fet cas al consultiu que l’avisà ahir de  la inviabilitat del seu pla per mor de les presses en la seva aplicació. El TIL trasllada la improvisació lamentable i constant del govern Bauzá a la teulada de tots els nostres centres escolars, que hauran de fer un nou pla lingüístic de centre en temps record (abans del 20 de juny) per fer-hi constar el TIL.

EU anima a les comunitats educatives a informar-se i informar de les conseqüències negatives de l’aplicació del decret i des de la mobilització constant (tancades, vaga del 9M)  per forçar la negociació amb l’executiu per tal de fer-lo rectificar.

Share This