EUIB marxa tren de llevant 6 nov 2011

El Govern abandona la construcció de la línea ferroviària de Manacor a Artà. Aquesta línea  ha suposat una gran inversió per part de totes i tots amb doblers públics. Aquests fons  hauran estat estèrils i tudats per no tenir voluntat política per finalitzar-ho.

Des del inici de la legislatura, el PP ha paralitzat tot el que tenia a veure amb transport públic i marca una aposta claríssima per l’immobilisme al respecte. Projectar nous macro projectes insostenibles, que atempten contra el benestar de les persones i del medi ambient, projectant supercarreteres a Menorca amb rotondes immenses o una segona via de cintura innecessària, desmesurada i farcides  de rotondes és la seva alternativa

La seva sensibilització cap a un model de mobilitat sostenible és inexistent, ja que donen prioritat absoluta al transport rodat, quan aquestes infraestructures (carreteres, autopistes…) són més cares de construir i de mantenir, a més de tenir un impacte ambiental molt superior que el tren.

Amb l’excusa de la manca de finançament es dediquen a construir a mitges línees de ferrocarril, a mitges palaus de congressos o voler construir una segona via de cintura… Mentre ens ofeguen amb retalls socials, no finalitzen obres de transport col·lectiu que donarien una cohesió al Llevant de Mallorca.

No els interessem  gens ni mica perquè els doblers que s’haurien de destinar al tren el destinaran a la segona via de cintura. I els doblers hi són per finalitzar la línia, ja que recentment ha anunciat que han tingut un superàvit de 106 milions d’euros. Per tant la pregunta és: per què segueixen les retallades si han sobrat aquestes quantitats? Ens enganen, el tren és necessari i hi ha doblers públics per finalitzar-ho, però no volen!

EU sosté que el PP no ha cregut mai  en el transport públic i menys en el tren; ‘ençà que el primer Pacte Progrés es plantejà l’extensió del ferrocarril d’Inca a Manacor no ha deixat mai d’oposar-se. Per EU el Tren és una necessitat per una Illa que vulgui estar al capdavant en infraestructures social i ecològicament avançades, EU es compromet a finalitzar les obres del Tren de Llevant quan torni al Govern.

Share This